characters characters

Noul ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ioan Mang, a preluat mandatul

09 mai 2012    |   293 vizualizări

Domnul Ioan Mang a preluat marti, 8 mai, mandatul de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul MECTS, in prezenta fostului titular al postului, domnul Catalin Ovidiu Baba.

Fostul ministru al Educatiei i-a prezentat noului ministru o sinteza a principalelor domenii de activitate ale ministerului, precum si prioritatile, respectiv calendarul evenimentelor pe termen scurt si mediu, intre care finalizarea inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I, evaluarile pilot pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, organizarea examenului de bacalaureat si adoptarea Hotararii de Guvern privind cifra de scolarizare in invatamantul preuniversitar si superior. De asemenea, au fost discutate si aspecte legate de procesul de elaborare a noului curriculum, revitalizarea invatamantului profesional si tehnic, respectiv ierarhizarea universitatilor din Romania.

Noul detinator al portofoliului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a multumit predecesorului sau pentru activitatea depusa si a declarat ca eforturile sale se vor axa pe asigurarea unui sistem predictibil si credibil. .„Am incredere in invatamantul romanesc si cred ca alaturi de toti actorii sai, elevi, parinti si cadre didactice, voi putea imbunatati lucruri care de-a lungul timpului au ramas deficitare", a spus ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Ioan Mang.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu