characters characters

Nou-nascutii plang in limba materna invatata in pantec

05 octombrie 2011    |   322 vizualizări
Oamenii de stiinta au stabilit: copiii invata in pantec competentele lingvistice si dialectul mamei. Acestea contribuie la plansul unui copil, atunci cand se naste.

Cum s-a desfasurat studiul
Kathleen Wermke, un antropolog medical la Universitatea din Würzburg din Germania se afla in spatele cercetarii.

Wermke si echipa sa au inregistrat si analizat strigatele a 60 de nou-nascuti sanatosi atunci cand aveau intre trei si cinci zile de viata, 30 provenind din familii vorbitoare de limba franceza si 30 provenind din familii vorbitoare de limba germana.

Bebelusii francezi plang altfel decat bebelusii germani?
Se pare ca da. Iata rezultatele studiului:
  • Nou-nascuti francezi au tendinta de a plange cu un nivel melodic inalt, crescand usor in intensitate de la inceput pana la sfarsit.
  • Pe de alta parte, nou-nascutii germani par sa prefere notele melodice joase.
Ambele modele de plans sunt in concordanta cu modelele de vorbire ale persoanelor  care vorbesc doua limbi diferite.

De asemenea, Wermke arata ca faptul ca bebelusii prefera vocea mamei este o dovada in plus a faptului ca acestia „invata”limba vorbita de parintii lui inca de cand este in pantecul mamei.

Plansetul bebelusilor se bazeaza pe o capacitate care se dezvolta inainte de nastere. Ca urmare, ei pot incepe sa-si imite mamele o varsta foarte frageda. Nou-nascutii sunt foarte motivati sa imite comportamentul mamei lor, in scopul de a le atrage si, prin urmare,  pentru a favoriza o legatura stransa cu acestea.

Articol oferit de Helen Doron Early English.
Helen Doron Early English este o metoda unica de invatare a bebelusilor si a copiilor de a vorbi si intelege limba engleza. Prin aceasta metoda ei asculta o engleza corecta, repetata prin activitati speciale si distractive si intr-un mediu stimulator si incurajator.
Helen Doron Early English este un centru de invatare a limbii engleze pentru copii si bebelusi existent acum si in Romania. Helen Doron early English ofera un set de 10 cursuri de limba engleza pentru copiii cu varste incepand de la numai 3 luni pana la 14 ani. Invatarea este rapida, distractiva si naturala, incluzand si pregatire pentru examenele internationale de limba engleza, facuta intr-o maniera relaxata si placuta.


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu