characters characters

Nou la editura Aramis: „Vesti-Povesti pentru cand cresti”

11 noiembrie 2011    |   1278 vizualizări
Nou la Editura Aramis: Vesti-povesti pentru cand crestiO carte semnata Oana Machidonschi.
CD audio in interpretarea actorilor Anca Zamfirescu si Gabriel Coveseanu.
Carte+CD
Nr.pagini: 48
Format: 220x235
Categoria: Literatura pentru copii
Pret: 15 lei

Cartea deschide lin poarta lui A fost odata... Continutul ei? Patru povesti care se intampla in tot atatea anotimpuri, povesti pentru copii care pun pe ganduri adultii. Ilustratiile inspirate ale Nicoletei Ionescu si ale lui Alexandru Ifrim vor face lectura mai placuta si se vor grava in sufletele celor mici.

Nu uitati de CD! Ascultati-l cu ochii inchisi, astfel ca poarta taramului visarii sa se deschida.
Sub bagheta regizorului artistic Laurentiu Calomfirescu, se imbina cat se poate de armonios acordurile muzicale, efectele si vocile actorilor Anca Zamfirescu si Gabriel Coveseanu sau Cove, cum il stim cu totii. Ei dau viata personajelor si fac ca mesajul textului sa fie vibrant, real, netrucat, transmitandu-va in egala masura, emotiile si trairile launtrice.
 
Personajele care va iau de mana in aceasta calatorie initiatica au nume jucause: Fata-cu-Neata, Oa-Chi, Chi-Chi, Bulinuta, Robotel, Baiatul-Ochi-de-Cer. Sa nu va lasati pacaliti! Desi dragalasi, ei au un rol pe care si-l iau in serios. Fiecare poveste reprezinta o pledoarie pentru prietenie si iubire, pentru gesturile simple, pentru bunatate si generozitate. La final, exprima o povata ori o speranta: fie sa credem in Mos Craciun, fie sa infaptuim si sa credem in minuni chiar de noi savarsite.
"Ideea in jurul careia autoarea re-construieste lumea pentru cei mici este candoarea sentimentului care a reusit sa umanizeze fiinta – iubirea. Sentimentul se asociaza cu celelalte valori universale – binele, frumosul, dreptatea, adevarul –, pe care le innobileaza. Personajele create poarta nume simbolice, compuse in maniera simpla, evocand dimensiunea esentiala a fiintelor astfel numite: Pintul-din-Vis, Fata-ca-Multe, Baiatul-cu-Ochi-de-Cer. Spatiul este unul real, din care autoarea inlatura aglomerarea de elemente, lasand obiectele esentiale, care astfel capata valente simbolice: pianul, cartea, tabloul, floarea, copacul cu ramuri inflorite, iar deasupra, cerul, care imprumuta ochilor seninul si infinitul visului.

Personajele nu se lupta cu clasicii zmei, bine-cunoscutele forte ale raului din mai toate basmele, ci cu slabiciunile omenesti, usor manifestate la varsta copilariei prin prezenta Ursitoarei-Care-Nu-Credea. Nimic din spaimele raului care pandeste fiinta din toate capcanele existentiale!
Cartea emana optimism, provoaca o gandire pozitiva si, din acest unghi privita, ofera o lectura terapeutica, generand candoare, liniste, stare de bine.

Prilej de bucurie pentru cititorii incepatori si pentru parintii care vor sa ofere pruncilor „o lectie de viata” asa cum a imaginat-o autoarea Oana Machidonschi! Editura Aramis a reusit deplin, si prin aceasta noua aparitie editoriala, sa bucure micutii care asteapta, sub bradul impodobit, sacul plin cu daruri al lui Mos Craciun."

Mina-Maria RUSU
Inspector general de limba si literatura romana,
limbi clasice si neoelena
Fragment din articolul aparut in Tribuna invatamantului nr.1127/5-11 decembrie 2011

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    BAZIL    22.10.2012 - 16:40
    CINE O SUSTINE PE ACEASTA '"MARE SCRIITOARE""???????
    CE COPIL II CITESTE POVESTILE??????????
    CHIAR NU VA ESTE RUSINE?