characters characters

Muzeul Municipiului Bucuresti lanseaza filmul documentar dedicat Civilizatiei Gumelnita

09 noiembrie 2021    |   360 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

film documentar Muzeul Bucurestiului Aventuri in epoca de piatra
Muzeul Municipiului Bucuresti lanseaza filmul documentar „Aventuri in epoca de piatra”. Noua productie ofera in premiera informatii inedite despre o civilizatie veche si misterioasa, mai veche cu aproape o mie de ani decat dinastiile predinastice egiptene: Civilizatia Gumelnita.

Sursa de inspiratie a documentarului este expozitia tematica „Civilizatia Gumelnita. Viata in sud-estul Romaniei acum 6500 de ani” fiind prezentata, de asemenea, activitatea de cercetare arheologica din cadrul Muzeului Municipiului Bucuresti.

Noul film documentar - care poate fi vizualizat accesand site-ul MMB (muzeulbucurestiului.ro) - dezvaluie detalii despre obiectele expuse in prezent la Palatul Sutu, despre cum traiau comunitatile gumelnitene acum 6.500 de ani, cum sunt valorificate rezultatele activitatilor de arheologie experimentala, dar mai ales cele desfasurate in cadrul arheologiei clasice, pe teren. Sunt impartasite informatii aflate pe parcursul cercetarilor sistematice realizate alaturi de alti parteneri institutionali in statiunea eponima, in decursul ultimilor trei ani, precum si detalii de context referitoare la neoliticul din Romania.

Dr. Dan Pirvulescu - director adjunct al MMB si dr. Theodor Ignat - sef Birou Arheologie preventiva si sistematica sunt ghizi speciali in noul film documentar dedicat Civilizatiei Gumelnita, una dintre cele mai importante culturi neolitice din Romania. Publicul este apoi invitat sa parcurga expozitia monografica deschisa la Palatul Sutu (Bdul Ion C. Bratianu, nr 2) pentru a fundamenta toate datele si notiunile oferite de filmul documentar.

„Aventuri in epoca de piatra” se adauga altor 26 de pelicule oferite comunitatii de Muzeul Municipiului Bucuresti, care transpun continut relevant despre proiecte expozitionale de referinta, despre istoria si patrimoniul Capitalei. Informatii noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate sunt oferite de expertii muzeului in interviurile pe care le-au acordat.

Toate cele 27 de filme documentare pot fi vizualizate accesand acest link.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu