characters characters

Mircea Miclea: Invatamintul gimnazial e in metastaza. Trebuie scurtate vacantele si intensificata munca cu elevii in scoala, altfel nu vom mai conta pe piata globala a muncii. Avem cel mai scurt an scolar din Europa!

05 iulie 2013    |   1278 vizualizări
Marea problema de la Evaluarea Nationala 2013 "nu sunt notele prea mari, ci faptul ca 1 din 4 elevi nu a promovat nici macar un examen cu subiecte usoare". "Invatamintul gimnazial e in metastaza si nimeni nu vorbeste despre asta", a declarat fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea, in cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro. "Rezultatele din acest an arata, in primul rind, calitatea foarte slaba a profesorilor", a avertizat Miclea, precizand ca "trebuie scurtate vacantele si intensificata munca cu elevii in scoala, altfel nu vom mai conta pe piata globala a muncii. Avem cel mai scurt an scolar din Europa!".

Articol complet: HotNews.ro

Comentează:
8 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    catalina    10.07.2013 - 05:36
    daca nu ar exista calificative la clasele I-IV si ar fi note ,parintii ar stii nivelul copiluluisi numai parintii si invatatorul,dar in acelasi timp elevul si nu se va mai lauda ca el a luat premiul I in clasele primare si de ce in gimnaziu nu.Notele sunt baza,ele arata nivelul fiecarui elev cu toate ca si acestea pot fi uneori mai mari decat nivelul de cunostinte al elevului(pentru ca mami e prietene cu doamna ,sau mami trece mai des pe la doamna cu o mica atentie ),acest lucru se intampla si in clasele V -VII cu profesorii deoarece la liceu acum se tine cont si de mediile V-VIII si atunci elevul poate lua la testele nationale si nota 2 pentru ca are medii mari in generala si poate intra la un liceu mai bunicel,iar la liceele slabe vin elevi de care perintii nu s-au interesat si care de altfel nu la liceu trebuie sa fie ci la o scolala profesionala sau de arte si meserii.Liceul nu este pentru toata lumea ,in tara este nevoie si de meseriasi si sunt copii carora lu le place cartea in schimb sunt buni pe meserii.
    La acest lucru de ce nu se gandesc ministrii invatamantului ,prim -ministrul si toti cei care propun legi pe care le viseaza noaptea.Elevii din ziua de azi sunt cobaii celor care tot schimba legea invatamantului dupa cum bate vantul.
  • Utilizator Anonim
    anailim    09.07.2013 - 22:36
    La 2.09 euro pe oră e bine și atât.Acest preț nu asigură nici măcar supravegherea dar să mai ai și pretenții de educație.Priviți în jur și vedeți ce bugete au țările care se respectă.
  • Utilizator Anonim
    Anca    09.07.2013 - 19:29
    Cert, profesorii au toata vina! Nu o programa inadmisibila, nu manualele perimate, nu subfinantarea sistemului, nu lipsa de motivatie a elevilor, nu absenta gandirii unui sistem performant ...nu, nu! Aflarea în treabă, ca metodă de lucru la politicieni si fosti politicieni!
  • Utilizator Anonim
    Tiberiu Păcurar    09.07.2013 - 13:16
    Cine este Mircea Miclea?
  • Utilizator Anonim
    cititor    09.07.2013 - 11:31
    Domnu' sa vorbeasca de munca cand o sa asigure conditii! Unii cred ca doar fac campanie politica de dragu' de a fi contra vantului. Intr-un sistem saracit si cu valorile rasturnate si desconsiderat nu poti sa faci minuni. Un pas bun ar fi sa se inceapa cu investitia, motivati oamenii, motivati copiii cu niste scoli intretinute si o oferta de invatare adecvata nu programe stufoase si inutile. Toti se uita in curtea celorlalte tari dar devin surzi si orbi cand e vorba de investitie in educatie.
  • Utilizator Anonim
    Sandu    09.07.2013 - 10:23
    Ar fi bine ca sistemul din invatamant sa fie regandit.
    Consider ca o buna comunicare intre cadrele scolare si parinti ar fi foarte benefica pentru societate.
    Ma gandeam ca nu ar fi mai bine ca inca din periada de prescolar, educatorul sa observe aptitudinile copilului si sa faca recomandari parintilor pentru continuarea educatiei pe o latura ce ii place mai mult elevului? Continuand cu invatamantul primar in acelasi mod, iar in ultimul an invatatorul sa aiba o imagine mai clara a viitorului unui elev, pregatindu-l impreuna cu acordul parintilor pentru etapa urmatoare, astfel profesorii, impreuna cu dirigintele sa faca alte recomandari privind liceul pe care il va putea urma fiecare elev pe baza temperamentului, educatiei si comportamentului copilului? In liceu, elevul va afla mai exact ce poate face el pentru societate, si societatea pentru el. La final, se poate opta pentru aprofundarea specializarii si formarea unui adevarat specialist in domeniu.
    Pentru aceasta trebuie ca fiecare cadru didactic sa fie si un fin psiholog. Iar programa scolara trebuie regandita pentru fiecare etapa, pe aptitudini si materii, iar recompensa materiala sa fie doar pentru munca depusa si sa fie dupa merit. In cazul in care cineva "pofteste" la mai mult decat merita sanctiunea sa fie foarte dura si prompta.
    Am mai scris si pe alte forumuri ca in cazul in care cinva cere mita pentru un serviciu care oricum trebuia facut insa se cere pentru ca acel lucru sa se faca, atunci persoanei in cauza sa-i fie confiscate toate bunurile. In cazul in care acesta nu are bunuri pe numele sau, sa se treaca la verificarea averilor celor apropiati lui si confiscate fara nici un drept de apel, in cazul in care acestia nu vor putea demonstra ca bunurile au fost dobandite cinstit. Cand poti pierde ABSOLUT tot din cauza lacomiei, consider ca se va imputina simtitor numarul celor care sunt lacomi.
    Pedepse la fel de usturatoare se pot da si celor care ofera dascalilor tot felul de recompense pentru a-i promova copilul ce nu trebuie. Si parintii, cand vor sti ca pot sa-i strice viata copilului printr-un simplu gest cred ca vor cugeta mai mult pana la a oferi mita.
    Pacat, asa ceva nu se va vedea in Romania niciodata.
  • Utilizator Anonim
    doar un comentator    09.07.2013 - 08:52
    Pot sa va spun eu de ce e invatamantul gimnazial in „metastaza” si de ce 1 din patru elevi nu promoveaza testarea nationala: din cauza ca invatamantul obligatoriu e de 10 clase, nu se mai exista scoli profesionale, sunt doar licee, iar elevii nu sunt stresati de ideea de examen, pentru ca indiferent de nota obtinuta la testarea nationala(poate sa fie chiar si 1,50), intra automat la un liceu si 12 clase vor absolvi majoritatea, chiar daca unii, probabil, acum mai nou, nu vor lua bacul; las in seama cititorilor sa decida daca vina apartine doar profesorilor.
  • Utilizator Anonim
    MILIEANA SIMON    09.07.2013 - 08:47
    De mult, învățămânul românesc este de nerecunoscut și nu se face nimic. Oare așteptăm să moară de tot?