characters characters

Miraj intr-un OU sau 30 de minute de culoare, lumina si educatie

02 octombrie 2013    |   278 vizualizări
De Ancuța Huzum

De mult imi doresc sa ajung cu fiica mea la o piesa de teatru pentru copii. Mai ales ca piesele de teatru pentru copii mici (1-3 ani), nu se prea gasesc la tot pasul. Pe langa piesele de teatru pe care le vede la cresa (si din ce stiu sunt cu marionete), nu am reusit sa ajung cu cea mica pana de curand la teatru.

Asa ca iata-ma in data de 20 Septembrie alergand de zor de la serviciu catre cresa si apoi catre centrul vechi pentru a viziona impreuna cu cea mica prima piesa de teatru, pentru ea.  Un moment important pentru noi doua.

Spectacolul a fost plin de surpize placute. Desi am ajuns un pic mai tarziu, cu toata graba descrisa mai sus, am intrat in sala de teatru și am descoperit imediat ca nu era o piesa tocmai conventionala. In primul rand, spectacolul era concentrat pe scena, atat actrita, cat si spectatorii (copii si parinti), aveau parte de o experienta mai mult decat interesanta. De ce? Pentru ca toti participantii stateau intr-o coaja de ou textila. Toata activitatea era concentrata in interiorul acestui ou. Si de aici si numele evident al piesei.

Spectacolul a fost sustinut de o singura actrita, ulterior am aflat ca este si mama, o calitate cred foarte importanta pentru a intelege copiii. Insa partea atractiva a spectacolului a fost proiectia ce a prezentat pe rand:
•    un set de mingiute/ bile luminoase cu care aceasta facea jonglerii;
•    ulterior mingiutele s-au transformat in stelute nazdravane si jucause ce au starnit cateva zambete in randul copiilor si parintilor;
•    neastamparate, stelutele s-au aliniat formand corpul unui copil ce imita fiecare miscare a actritei;
•    dar asta nu a fost tot, copilul s-a transformat inapoi in stelute cazatoare, iar apoi o steluta in musca;
•    momentul cu musca a fost amuzant, mai ales pentru copiii un pic mai mari (3-4 ani), pentru ca musca a fost inghitita de actrita si o cam plimba pe aceasta prin sala.
•    a urmat un moment foarte colorat și educativ. Dupa un moment de ploaie in care avem parte de umbrela si copiii sunt protejati de ploaie, apare curcubeul. Folosind curcubeul, copiii au avut ocazia sa invete sau exerseze, dupa caz culorile acestuia.

Un alt moment intresant a fost cel reprezentat de jocul de umbre corelat cu proiectia reprezentand avioane, albinute si altele. Spectacolul s-a incheiat cu o ploaie de stelute. La momentul cu ploaia actrita a venit cu o umbrela din care surprinzator au cazut confetti stralucitoare. La acest moment copiii au fost transpusi in spectacol fiind indrumati sa realizeze cu degetelele pe jos zgomotul ploii, iar cand ploaia a cazut si-au putut aduna fiecare confetti.

Am plecat foarte bucuroasa de la acest spectacol si tinand cont ca a fost un spectacol vineri seara, a fost un inceput de weekend pe masura. Amplasarea salii Rapsodia a Teatrului Creanga pe Lipscani te ajuta sa te deconectezi de problemele uzuale si sa te bucuri alaturi de familia si copilul tau de momente de magie. Astept cu respiratia intretaiata un nou spectacol sub eticheta teatrului Ion Creanga.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu