characters characters

Ministrul Remus Pricopie: Evaluarea la clasa este esentiala in radiografierea sistemului preuniversitar romanesc

21 august 2013    |   249 vizualizări


Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a participat marti, 20 august, la prima editie a Scolii Internationale de Vara „Dascalimea romaneasca". Evenimentul, care se desfasoara la Eforie Sud, in perioada 19-24 august, a reunit 250 de cadre didactice din Romania si Republica Moldova.

Ministrul Pricopie a precizat ca, incepand cu anul scolar 2013- 2014, evaluarea se va face pe doua niveluri: la clasa si nationala, cu accent pe prima, pentru a avea o radiografie exacta a problemelor din sistemul de invatamant preuniversitar. De asemenea, evaluarea pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a va permite si corectarea, din timp, a lacunelor elevilor, dar si ajustarea politicilor publice pe care MEN intentioneaza sa le implementeze, pe termen scurt si lung. Ministrul a reiterat ideea ca evaluarile, indiferent daca sunt locale sau nationale, trebuie sa fie corecte, pentru ca doar in acest mod pot fi aplicate masuri potrivite.

Evenimentul este organizat de Asociatia Generala a Cadrelor Didactice din Romania ,,Dascalimea Romana", organism care a adus si in luna februarie, la Slobozia, sute de profesori fata in fata cu ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu