characters characters

Ministrul Remus Pricopie a semnat Protocolul de cooperare cu reprezentantii Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA si cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”

24 octombrie 2013    |   268 vizualizări
Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a semnat miercuri, 23 octombrie, la Washington, Protocolul de cooperare cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite, reprezentat de directorul Sara Bloomfield, si cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel", reprezentat de directorul general Alexandru Florian. Evenimentul a avut loc in prezenta Primului-ministru al Romaniei, Victor Ponta.

Obiectivul protocolului il reprezinta stabilirea si implementarea activitatilor educationale dedicate istoriei si intelegerii Holocaustului, la care vor contribui, deopotriva, cele trei parti semnatare.

MEN va incuraja integrarea studiului Holocaustului, in special a Holocaustului din Romania, in curriculumul liceal si gimnazial si va asigura diseminarea, in sistemul de invatamant, a brosurii care contine rezumatul raportului Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului din Romania. Brosura va fi realizata de Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel". Ministerul Educatiei, sub coordonarea celor doua institutii (Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite si Institutul „Elie Wiesel"), va organiza excursii de studiu la Memorialele Holocaustului din Romania si din strainatate pentru elevii de liceu si profesorii lor.

De asemenea, ministerul va finanta si va asigura distribuirea premiilor castigatorilor competitiei nationale privind Holocaustul din Romania, organizata pentru elevii de liceu si gimnaziu. In aceasta ultima activitate, MEN va fi sprijinit de Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel", alaturi de care va contribui si la organizarea unei expozitii de afise legate de Holocaustul din Romania, pentru uzul scolilor din Romania. Reprezentantii Muzeului Memorial al Holocaustului vor impartasi expertiza lor reprezentantilor MEN si ai Institutului „Elie Wiesel", iar finantarea expozitiei va fi suportata de catre institut. Formarea specialistilor in educatie si a profesorilor de liceu, care vor preda lectii despre Holocaust, va fi asigurata de Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel", cu sprijinul Muzeului din Washington. In acest scop vor fi utilizate si materiale de arhiva, fotografii, istorie orala.

MEN, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel", Muzeului Memorial al Holocaustului si alti parteneri nationali si internationali vor asigura personalul si materialele didactice necesare scolilor de iarna si de vara, organizate pentru specialistii in educatie si pentru profesorii de liceu interesati de predarea acestei discipline.

Protocolul are o valabilitate de patru ani si intra in vigoare la data semnarii.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu