characters characters

Ministrul Liviu Marian Pop va premia laureatii concursurilor „Scoala Europeana” si „O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!”

07 iunie 2012    |   332 vizualizări
Ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Liviu Marian Pop, va premia joi, 7 iunie 2012, ora 13.00, intr-o festivitate ce se va desfasura la Sala Spiru Haret a Palatului Parlamentului, cele 61 de unitati de invatamant preuniversitar castigatoare ale celei de-a IX-a editii a Competitiei Nationale „Scoala Europeana". In cadrul acestui eveniment, vor fi premiate si cele zece activitati castigatoare in cadrul competitiei „O activitate de succes  in Saptamana  Scoala Altfel!".

La editia curenta a concursului „Scoala Europeana" s-au inscris 110 de unitati de invatamant preuniversitar din 37 de judete si din municipiul Bucuresti. Pe primele trei locuri s-au clasat Scoala cu clasele I-VIII „Coresi" din Targoviste, judetul Dambovita (179 puncte), Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir" din Breaza, judetul Prahova (175 puncte) si Grupul Scolar Industrial Petrol Moreni, judetul Dambovita (172 puncte).

Competitia Nationala „Scoala Europeana" se adreseaza unitatilor scolare care participa la proiectele de parteneriat scolar din cadrul Programului de invatare pe tot parcursul vietii al Comisiei Europene si consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectate in documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizationale a scolii.

Certificarea scolilor cu titlul „Scoala Europeana" le confera recunoastere si prestigiu in cadrul comunitatilor educationale, iar eforturile pe care le fac pentru mentinerea titlului obtinut determina un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte, ceea ce conduce la o imbunatatire a managementului scolar si la dezvoltarea unei culturi organizationale solide. Certificatul „Scoala Europeana" este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care unitatea de invatamant trebuie sa candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.
Din 2004 pana astazi, la competitia pentru obtinerea certificatului „Scoala Europeana" au  participat 1.219 unitati scolare din toate judetele tarii, 253 au fost premiate iar dintre acestea, 166 detin, la acest moment certificatul de „Scoala Europeana". Un numar de 3 unitati scolare obtin, pentru a treia oara, acest titlu: Colegiul National „I. L. Caragiale" din Bucuresti (2004, 2007, 2012), Scoala cu clasele I-VIII „Coresi" din Targoviste (2006, 2009, 2012) si Scoala nr. 15 „Stefan Barsanescu" Iasi (2004, 2007, 2012). De asemenea, alte 20 unitati scolare au obtinut, pentru a doua oara, certificatul si trofeul „Scoala Europeana".

Evaluarea candidaturilor scolilor inscrise in competitie s-a realizat dupa urmatoarele criterii: coerenta activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generala a institutiei scolare, integrarea activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor comunitare in programul curent al scolii, asigurarea egalitatii de sanse, varietatea disciplinelor de studiu (ariilor curriculare) implicate/ activitatilor educative scolare si extrascolare, continuitate si constanta in derularea de activitati/proiecte/programe comunitare, strategie si modalitati de implementare si evaluare, strategie si modalitati de valorizare (diseminare si exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educatiei prin activitatile de cooperare europeana si calitatea documentelor de candidatura (documentele manageriale din perioada 2009-2012, formularul de candidatura si portofoliul ilustrativ).
Rezultatele complete ale celor doua competitii sunt disponibile pe site-ul MECTS, http://www.edu.ro/.

Sursa: Edu.ro  

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu