characters characters

Ministrul Liviu Marian Pop: „Admiterea elevilor la liceu nu va fi afectata de ambiguitatile de redactare a unor subiecte”

27 iunie 2012    |   334 vizualizări
Ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Liviu Marian Pop, a anuntat astazi, 26 iunie, ca MECTS a finalizat ancheta privind modalitatea prin care o serie de absolventi de liceu au fost inclusi pe listele candidatilor eligibili sa sustina examenul de bacalaureat in sesiunea speciala de la mijlocul lunii mai.

Rezultatele anchetei releva faptul ca in culpa pentru admiterea pe listele speciale a unor elevi care nu au activitate relevanta ca sportivi apartine in special fostei conduceri a Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport (ANST) care nu a verificat corespunzator datele transmise de federatiile sportive, aplicand permisiv si eronat prevederile metodologiei examenului de bacalaureat. In acest context, ministrul Educatiei a declarat ca, in conditiile in care actuala legislatie e deficitara, documentul care va sta la baza organizarii si desfasurarii bacalaureatului de anul viitor vacontine prevederi specifice privind regimul elevilor care vor putea sustine devansat examenul. Reamintim ca respectiva sesiune este destinata participantilor la loturile nationale largite care se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale sportive sau pe discipline.

Referitor la proba de limba si literatura romana din cadrul evaluarii nationale la clasa a VIII-a, desfasurata luni, 25 iunie, ministrul Liviu Marian Pop a precizat ca pentru sustinerea acesteia s-au prezentat 166.830 de elevi. Dintre acestia, unul singur a fost eliminat pentru ca a incercat sa utilizeze telefonul mobil. Ministrul a mai spus ca subiectele s-au incadrat in nivelul mediu de dificultate prevazut de metodologie si ca evaluarea lucrarilor se va face in conformitate cu baremul initial .„Am consultat 90% din inspectorii de limba romana din inspectoratele scolare care au spus ca unul dintre subiecte este formulat ambiguu, insa baremul de evaluare nu va fi revizuit pentru ca, din punctul de vedere al specialistilor, este corect. Prin urmare, notarea se va face pe baza acestui barem. Nu putem schimba regulile in timpul jocului, insa estimam ca nu vor fi probleme in privinta notarii. Cu alte cuvinte, admiterea elevilor in clasa a IX-a nu va avea de suferit", a mai spus ministrul interimar al Educatiei. Acesta a adaugat ca subiectele si baremele de evaluare erau deja finalizate la preluarea mandatului, modificarea lor presupunand declansarea unei proceduri legale a carei durata e de 6 luni.

Ministrul Liviu Marian Pop a mai declarat ca MECTS va face publica, in luna septembrie, lista unitatilor de invatamant din care provin cadrele didactice care au elaborat subiectele pentru examenele nationale din acest an si ca tot atunci vor fi finalizate si noile programele scolare. „Aceste programe vor fi concepute de oasemenea maniera incat chestiunile echivoce vor disparea din cerintele pe care elevii le vor avea de rezolvat la examene", a concluzionat ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu