characters characters

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop: „MECTS a luat hotararea sa majoreze cu 15% tarifele pentru plata cadrelor didactice care participa in comisiile de admitere, evaluare nationala si bacalaureat”

25 mai 2012    |   512 vizualizări
Ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Liviu Marian Pop, s-a intalnit joi, 24 mai, intr-o reuniune informala la sediul Ministerului Educatiei, cu liderii federatiilor sindicale din invatamant si ai organizatiilor nationale studentesti. La intalnire au participat reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater, ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, ai Federatiei Educatiei Nationale, si cei ai Federatiei Sindicatelor Independente din Invatamant „Spiru Haret”. Din partea studentilor au fost prezenti reprezentantii Uniunii Studentilor din Romania si cei ai Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

In cadrul discutiilor au fost abordate teme de actualitate privind miscarea personalului din invatamantul preunivesitar, aspecte ce tin de managementul retelei scolare, situatia expertilor educationali, salarizarea cadrelor didactice din comisiile de evaluare si examinare, precum si acordul privind taberele studentesti. O alta tema de discutie a vizat contractul colectiv de munca pe ramura de invatamant.

Referitor la salarizarea cadrelor didactice care fac parte din comisia de admitere la liceu si din comisiile pentru evaluarea nationala a elevilor clasei a VIII-a si cea pentru examenul de bacalaureat, ministrul Liviu Marian Pop a afirmat ca MECTS va majora plata acestei activitati: „Avand in vedere decizia Guvernului de majorare a salariilor, Ministerul Educatiei a luat hotararea sa majoreze cu 15% tarifele pentru plata cadrelor didactice care participa in comisiile de admitere, evaluare nationala si bacalaureat. Majorarea propusa este in unele cazuri chiar si peste acest procent” a declarat Liviu Marian Pop in cadrul intalnirii.

Totodata, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop si-a manifestat disponibilitatea pentru a rezolva eficient problemele de etapa ale invatamantului preunivesitar si superior, impreuna cu partenerii sociali, prin dialog.

La randul lor, liderii federatiilor sindicale si-au exprimat punctele de vedere si au apreciat propunerile si modul de lucru ale ministrului interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop.

Sursa: Edu.ro   

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu