characters characters

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie: „Decizia de a reforma manualele ramane ferma, iar calendarul stabilit va fi respectat”

09 august 2013    |   700 vizualizări
Pentru ca in spatiul public au aparut unele intrebari in legatura cu introducerea manualelor digitale, doresc sa fac urmatoarele precizari:
Decizia Ministerului Educatiei Nationale de a realiza reforma manualelor ramane ferma, iar calendarul stabilit in urma dialogului social, dialog la care au luat parte si reprezentantii editorilor, va fi respectat. Reforma manualelor este parte a procesului de modernizare a sistemului de invatamant romanesc si presupune atat actualizarea continutului, in conformitate cu planul-cadru de invatamant, cat si introducerea alternativei manualelor digitale. Aceste schimbari, ignorate in ultimii ani, desi au fost solicitate insistent atat de profesori, cat si de parinti si elevi, vor fi realizate gradual, tinandu-se cont de resursele disponibile si de nevoia de a asigura predictibilitate politicilor educationale.

Reamintesc ca, in perioada mai-iulie, am lansat in dezbatere publica Metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I si a II-a. La momentul respectiv am inteles opozitia unora dintre editori, care au reclamat faptul ca nu au timp sa tipareasca noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis sa prelungim cu 6 luni perioada pana la care sa fie gata manualele. In acest moment, suntem in calendarul stabilit, urmand ca pana la 1 septembrie sa se redacteze forma finala a metodologiei, forma care va integra si observatiile venite din partea partenerilor de dialog social. Prin urmare, nu exista nici o intarziere fata de cele stabilite anterior.

Acest efort nu este unul pe care Ministerul Educatiei Nationale il face singur, ci avem o relatie foarte buna de consultare si colaborare cu profesorii, cu parintii si cu elevii. Lipsa vointei, blocajele politice si uneori interesele financiare ale unor actori implicati in proces nu au permis pana acum o modernizare a manualelor. Lucrurile insa se vor schimba. Educatia nu poate sta in loc din motive ce nu au nici o legatura cu interesele elevilor, ale scolii si ale societatii in ansamblul sau.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu