characters characters

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a prezentat parlamentarilor masurile si prioritatile noului an scolar 2013-2014

11 septembrie 2013    |   892 vizualizări
Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a prezentat marti, 10 septembrie, in fața membrilor Comisiei pentru invatamant, stiinta si sport a Camerei Deputatilor si a reprezentantilor Grupului minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei, noutatile privitoare la anul scolar 2013-2014.


Ministrul a adus la cunostinta parlamentarilor modificarile legate de calculul mediei de admitere in invatamantul liceal, respectiv scaderea ponderii mediei generale a celor patru ani de liceu, la 25%, in favoarea mediei primite la Evaluarea Nationala la finalul clasei a VIII-a la 75%.Ministrul Educatiei a precizat ca acest an va marca o monitorizare mai atenta, din partea comunitatii școlare, a activitatii de predare - invatare derulate in clasa, pentru a remedia din timp lacunele sesizate. In acest sens, ministrul a aratat ca MEN va introduce un sistem de evaluare nationala constanta - clasa a II-a, clasa a IV-a, clasa a VI-a. Ministrul le-a prezentat parlamentarilor programul de revizuire a curriculumului national, pe toate segmentele invatamantului preuniversitar si de introducere a manualelor noi, adaptate curricumului, care vor avea si suport digital.


Ministrul Remus Pricopie a precizat ca unitatile scolare sunt pregatite sa-si primeasca elevii, iar in clasa pregatitoare, ca prim nivel din sistemul obligatoriu de invatamant, s-a reusit atragerea mult mai multor copii, comparativ cu anul anterior.



Sursa: Edu.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Muresan Anamaria    15.09.2013 - 12:51
    pote da cate un exam in fiecare an, daca studiile elevilor se termina cu un somer calificat. Aici e de fapt cheia. Copii si-au pierdut motivatia pt studiu din aceasta cauza. Cunosc nenumarati tineri cu masterate care stau acasa sau lucreaza in comert necalificati. Copii trebuie motivati cu ceva concret daca vrem performante, nu doar sa le spunem ca vor reusi in streinatate.
  • Utilizator Anonim
    veronica    14.09.2013 - 15:32
    Cum suntem pregatiti pentru inceperea anului scolar fara manuale la clasa I? Nu s-a mai pomenit asa ceva!