characters characters

Ministrul Educatiei: Gradinita obligatorie de la cinci ani

28 mai 2013    |   860 vizualizări
Invatamantul obligatoriu ar putea incepe la cinci ani! Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, vrea ca, cel tarziu in 2015, parintii sa fie obligati sa-si dea copiii la gradinita, in grupa mare, daca cei mici au implinit varsta de cinci ani pana la data inscrierii.

In prezent, invatamintul obligatoriu incepe de la sase ani, din clasa pregatitoare. Alte schimbari ii asteapta pe scolari inca de anul viitor, cand cei din clasa intai vor avea manuale tiparite noi, dar si variante electronice.

Articol complet: Realitatea.net

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Mami    30.05.2013 - 11:22
    Dă, Doamne!Să văd și asta !
  • Utilizator Anonim
    ariadna    30.05.2013 - 11:20
    in legatura cu invatamantul obligatoriu de la 5 ani sunt perfect de acord, insa cu manualele electronice nu sunt....ce ar fi ca peste cativa ani sa renuntam si la scrisul de mana in favoarea celui de la calculator...in plus pentru manualele electronice e nevoie si de calculatoare in fiecare sala de clasa. copiii pot sa aiba si probleme cu ochii de la atata calculator ( si acasa si la scoala)
  • maria felicia
    maria felicia    29.05.2013 - 08:21
    mi se pare foarte corect, noi educatorii nu prea suntem luati in serios atunci cand sustinem ca fara o baza de cunostinte capatate la gradinita , copilul nu poate sa tina pasul cu ceilalti care au frecventat inv. prescolar. De aici si numarul mare de abandonuri, rezultate foarte slabe si altele...Copilul care trece prin gradinita are formate deprinderi, aptitudini are cunostinta de reguli in grup, de modul de comportare si socializare si raspunde foarte usor la acomodarea intr-un grup nou atunci cand merge la scoala , la efort intelectual ...