characters characters

Ministerul Educatiei Nationale lanseaza programul „Burse si cooperare interinstitutionala in domeniul invatamantului superior”

25 septembrie 2013    |   243 vizualizări
Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, vor participa miercuri, 25 septembrie 2013, la evenimentul prilejuit de lansarea oficiala, in Romania, a programului „Burse si cooperare interinstitutionala in domeniul invatamantului superior". Ceremonia va avea loc la sediul Ministerului Educatiei Nationale (Str. Gen. Berthelot nr. 28-30, sector 1/Sala de Consiliu), cu incepere de la ora 10.00.

Le eveniment vor mai participa coordonatorul departamentului Fonduri SEE si Norvegiene din Ambasada Norvegiei la Bucuresti, doamna Hilde Berit Eide, directorul general al Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), doamna Monica Calota si directorul general in Ministerul Fondurilor Europene, doamna Catalina Melita. De asemenea, vor fi prezenti coordonatorii Birourilor de programe Comunitare din 21 de universitati, reprezentanti ai unor ONG-uri si reprezentanti ai MEN.
Scopul programului de „Burse si cooperare interinstitutionala in domeniul invatamantului superior" il reprezinta sprijinirea studentilor din orice ciclu de studiu si a personalului din universitatile romanesti pentru a realiza mobilitati transnationale in Norvegia, Liechtenstein si Islanda. De asemenea, vor fi finantate si mobilitatile in Romania ale studentilor si ale personalului din institutiile de invatamant superior din cele trei tari, dar si proiecte de cooperare intre universitatile din Romania si statele donatoare in vederea intaririi relatiilor de cooperare academica dintre tari.

Principalii beneficiari institutionali ai vizitelor pregatitoare, proiectelor de mobilitate pentru studenti si personal din universitati, respectiv proiectelor de cooperare interinstitutionala sunt universitatile din Romania care dispun de o Carta Erasmus aprobata de Comisia Europeana, avand ca parteneri institutii similare sau organizatii de stagiu din statele donatoare. In proiectele de cooperare interinstitutionala se mai pot asocia ca parteneri universitati, institute de cercetare, companii si ONG-uri, atat din statele membre, cat si din celelalte tari beneficiare ale Mecanismului SEE.

Programul de „Burse si cooperare interinstitutionala in domeniul invatamantului superior" se afla la a doua runda de implementare in Romania. Prima runda s-a derulat pe parcursul anului universitar 2009-2010 si in primul semestru al anului academic 2010-2011, cu o valoare totala de 1.100.000 Euro. Pentru cea de-a doua runda a programului au fost alocate 4.444.444 Euro, din care 4.000.000 Euro provin din partea tarilor donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein), restul fiind cofinantare din partea statului roman.

Programul este parte integranta a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European 2009 - 2014 (SEE), program pentru care  Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) este desemnata Operator de program.
Informatii suplimentare sunt disponibile pe www.see-burse.ro si pe www.eeagrants.org.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu