characters characters

Ministerul Educatiei Nationale a lansat in dezbatere publica "Metodologia pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014"

18 martie 2013    |   308 vizualizări
Ministerul Educatiei Nationale a lansat sambata, 16 martie 2013, in dezbatere publica proiectul de Metodologie pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar in anul scolar 2013 – 2014. Documentul poate fi accesat la adresa www.edu.ro, la sectiunea Inscrierea in invatamantul primar 2013 (prima pagina). Proiectul contine detaliile referitoare la inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I. Proiectul de Metodologie a fost elaborat plecand de la experienta anului anterior. Documentul propune maximizarea optiunilor parintilor pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, propune proceduri simplifícate si subliniaza dimensiunea informarii publice, astfel incat informatiile sa ajunga in timp util la parinti, respectiv la publicul larg interesat.  Mentionam ca, pana la aprobarea Metodologiei prin Ordin al Ministrului Educatiei Nationale, documentul poate suferi modificari, ca urmare a procesului de dezbatere publica. Reprezentantii ministerului vor tine cont de opiniile primite la adresa www.edu.ro, la sectiunea Inscrierea in invatamantul primar 2013, pana la data de 24 martie. Acolo unde va fi cazul, unele dintre observatiile semnalate vor putea deveni prevederi integrate in documentul final.

Pentru o informare corecta a opiniei publice, alaturam un material care contine, in sinteza, principalele idei din Metodologia pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013 – 2014. Materialul informativ poate fi accesat si pe www.edu.ro, pe prima pagina, la rubrica Inscrierea in invatamantul primar 2013.

Descarca Metodologia

Sursa: Edu.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    FLORIN    03.04.2013 - 23:08
    parerea mea:
    DE CE sunt eu nevoit sa *subventionez* o scoala la care sunt obligat sa-mi inscriu copilul?-doar pt ca acolo sunt arondat?
    EU vreau sa-mi inscriu copilul la o scoala unde se vad rezultate,unde acea scoala produce...produce elevi olimpici,unde acea scoala este condusa de un manager priceput care stie sa-si aleaga profesorii,care stie sa conduca acea scoala incat sa fie de renume.
    NU doresc sa-mi inscriu copilul la o scoala condusa de un director si unde profesorii vin la scoala doar pentru un salar si nu ii intereseaza daca copiii invata ceva sau daca copiii se bat in incinta scolii.
    Acest tip de scoli -de profesori...de mentalitate pana la urma...-ar trebui sa dispara .
    NU trebuie sa fim obligati prin arondari sa toleram scoli care nu produc NIMIC care nu au nici un interes in educarea copiiilor,singurul interes fiind ca scoala sa ramana deschisa,ca profesorii sa isi incaseze salariul.
    Ar trebui ca acele scoli care sunt cele mai cautate -se intreaba oare cineva DE CE? sunt atat de cautate incat parintii sunt in stare sa-si schimbe domiciliul pt acea scoala-sa primeasca mai multa finantare sa se dezvolte mai mult acea scoala,sa poata sa inscrie pe toti cei ce doresc inscrierea la acea scoala,chiar cu riscul de a le inchide pe celelalte unde sunt acei directori si profesori care vin la scoala doar pt un salar.
    Tara aceasta are nevoie de copii,de copii educati,educati de profesori carora le pasa,profesori condusi de un manager care sa obtina cele mai bune rezultate,prin urmare LASATI SISTEMUL LIBER ca parintii sa poata sa aleaga ce scoala vrea pt copilul sau,alfel nu faceti decat sa subventionati un anumit tip de scoli care ar trebui inchise nicidecum tolerate.
    DEZVOLTATI(faceti laboratoare....ce stiu eu...mariti numarul de clase....construiti daca altfel nu se poate in incinta acelei scoli)
    acele scoli care stiu sa produca elevi olimpici care stiu sa se organizeze...care sunt cele mai cautate,nu le puneti piedici prin obligativitatea inscrierii la o anumita scoala,pt ca de fapt si la urma urmei puneti piedici copiilor,profesorilor adevarati,directorilor cu calitati de manager.
    VA ROG IN NUMELE PARINTILOR CARE DORESC COPII MAI EDUCATI,MAI CIVILIZATI VA ROG FACETI CEVA IN ACEST SENS.