characters characters

Olimpicii romani au cucerit patru medalii (o medalie de aur, doua de argint si o medalie de bronz) la Olimpiada Internationala de Informatica 2015

03 august 2015    |   264 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

medalii
Lotul olimpic al Romaniei si-a adjudecat patru medalii (o medalie de aur, doua de argint si o medalie de bronz) la XXVII-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica, reeditand astfel succesul repurtat anul trecut.
Gratie acestui rezultat remarcabil Romania a ocupat locul 10 pe natiuni (din 84 prezente) si isi pastreaza pozitia a sasea in clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii (dintre care 28 de aur, 42 de argint si 25 de bronz).

Multiplu laureat la concursurile nationale si internationale, Rares Darius Buhai, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita, a cucerit a patra medalie de aur la aceasta competitie. „In clasamentul individual din toate timpurile s-a intamplat ceea ce am visat cu totii inainte de aceasta olimpiada: Rares Darius Buhai a obtinut a patra medalie de aur si a trecut pe pozitia a doua in reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internationale de Informatica", a declarat profesorul Adrian Panaete (Colegiul National „August Treboniu Laurian” din Botosani), team leader-ul lotului olimpic si coordonatorul Comisiei de pregatire si selectie a lotului national de informatica (seniori).

Medaliile de argint au fost obtinute de Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca), laureat cu argint si la editia precedenta, si de Marius Valentin Harsan (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti). Medalia de bronz a intrat in posesia lui Andrei Popa, elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Informatica s-a desfasurat la Almaty (Kazahstan), in perioada 26 iulie - 1 august, si a reunit 324 de competitori din 84 de tari.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/eggplant/6017906618; autor: Matt Chan

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu