characters characters

Medalie de argint si medalie de bronz pentru echipele romanesti prezente la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene/EUSO 2015

07 mai 2015    |   265 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

medalii
Cele doua echipe care au reprezentat Romania la a XIII-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), desfasurata in perioada 26 aprilie - 3 mai, la Klagenfurt (Austria), au cucerit o medalie de argint si o medalie de bronz.

Echipa medaliata cu argint a fost alcatuita din Cristiana-Diana Diaconu si Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul National „Emil Racovita" din Iasi, respectiv Vlad-Gabriel Simbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu" din Vaslui). Medalia de bronz a fost obtinuta de echipa in a carei componenta au fost elevii Maria Teodora Serbana (Colegiul National „Fratii Buzesti" din Craiova), Paul Haidu-Gerea (Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta) si Codrin Paul Oneci (Liceul Teoretic „Grigore Moisil" din Timisoara).

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, in care fiecare stat poate inscrie doua formatii compuse din cate trei elevi. Participantii sustin doua probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline - biologie, chimie si fizica -, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa.  Editia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu