characters characters

Locul 3 pentru echipa Romaniei si doua mentiuni individuale la Olimpiada Internationala de Lingvistica

02 august 2013    |   325 vizualizări
La prima participare oficiala la Olimpiada Internationala de Lingvistica, lotul olimpic al Romaniei a reusit performante notabile, atat in proba pe echipe (locul 3 si medalie de bronz), cat si in proba individuala (doua mentiuni).

Echipa care s-a clasat pe podium a avut in componenta urmatorii elevi: Maria-Cristina Ionescu (Galati), Catalina Stelea, Marius Todea (ambii din Brasov) si Remus Iosifescu (Bucuresti). Pe langa acest rezultat, Maria-Cristina Ionescu si Marius Todea au obtinut mentiuni si in concursul individual. Lotul olimpic a fost pregatit de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

Olimpiada Internationala de Lingvistica este un concurs organizat pe doua niveluri: o proba individuala si o proba pe echipe. Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare lingvistica explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

Editia a XI-a a Olimpiadei Internationale de Lingvistica, una dintre cele douasprezece competitii internationale de stiinte, s-a desfasurat la Manchester, in perioada 22 - 27 iulie. In acest an, au participat 138 de concurenti din 26 de tari din intrega lume (Australia, Brazilia, Bulgaria, China, Cehia, Estonia, Israel, Japonia, Singapore, SUA, Emiratele Arabe Unite, Vietnam etc.).

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu