characters characters

Limbajul folosit de parinti cu bebelusii ii ajuta pe copii sa isi dezvolte limbajul

04 martie 2020    |   441 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani.

comunicarea parinte-bebelus
Modul specific in care parintii vorbesc cu bebelusii (pe un ton mai melodios, mai vesel si mai ridicat decat normal si prelungind vocalele, cu o gramatica mai simpla decat in mod normal) se pare ca ii ajuta pe copii sa isi dezvolte limbajul mai repede. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de Universitatea din Washington, care a studiat daca parintii adopta acest limbaj in mod voluntar dupa ce li se prezinta beneficiile acestuia si daca aceast lucru ii ajuta pe copii sa isi dezvolte mai usor limbajul.

Citeste si:

Felul in care parintii vorbesc cu propriii copii influenteaza dezvoltarea creierului acestora

Copiii care incep sa vorbeasca tarziu au mai multe crize de furie


Rezultatele au aratat ca intr-adevar, parintii tind sa adopte acest limbaj mai frecvent daca li se spune ca astfel ii ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca, iar bebelusii acestor parinti isi dezvolta cu adevarat mai bine limbajul. Autorii studiului spun ca beneficiile pe care le aduce acest limbaj copiilor se datoreaza faptului ca ii invita pe copii sa comunice la randul lor cu parintii. Bebelusii ai caror parinti se implica mai des in acest tip de comunicare scot mai multe sunete la varsta de 14 luni decat copiii ai caror parinti comunica astfel mai rar. Copiii ai caror parinti s-au implicat frecvent in acest tip de limbaj cu bebelusii lor au putut sa pronunte de doua ori mai multe cuvinte intregi decat copiii ai caror parinti fac acest lucru mai rar.

Modul in care parintii obisnuiesc sa vorbeasca cu copiii lor atunci cand sunt bebelusi are un rol foarte important in dezvoltarea limbajului celor mici. Se pare ca limbajul parintilor cand se afla in interactiune de 1 la 1 cu copilul lor, ii ajuta pe cei mici sa dezvolte reguli de comunicare, sa raspunda inapoi, sa isi astepte randul in asa zisa comunicare cu parintele.

Stim ca abilitatile de limbaj in primul an de viata prezic dezvoltarea limbajului in anii urmatori, asa ca incurajarea limbajului in aceasta perioada poate avea efecte benefice pe termen lung.”, declara autorii studiului.


Sursa: ScienceDaily.com

 
*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu