characters characters

Limba engleza te ajuta sa-i imbogatesti copilului tau cultura generala: exerseaza acasa, impreuna cu piticul tau

01 iulie 2012    |   638 vizualizări
Pentru ca un copil sa reuseasca sa invete limba engleza este nevoie sa o auda cat mai des. Asa ca in afara orelor de la scoala sau a cursurilor particulare este recomandat ca parintii sa exerseze cu el acasa.

Specialistii din centrele educationale Helen Doron  va pun la dispozitie CD-uri in limba engleza cu un continut adaptat grupei de varsta si nivelului de invatare, pe care copiii le pot asculta si acasa, pentru a consolida rezultatele din cadrul cursurilor. In plus, Helen Doron recomanda o serie de tehnici pe care le puteti practica acasa si in urma carora cei mici vor asocia invatarea limbii engleze cu o activitate extrem de placuta. Exercitiile propuse au la baza metoda de invatare Helen Doron, metoda asemanatoare cu cea a asimilarii limbii materne.

1. Propuneti-i piticului o calatorie imaginara la Londra, impreuna cu un prieten imaginar, inspirat din lumea desenelor animate (de ex. Kangi). Acesta  vorbeste numai in limba engleza, asa ca trebuie sa incercam sa invatam si noi cat mai multe cuvinte in limba lui Kangi pentru a putea desavarsi calatoria.

• Descrieti-i cateva elemente simbol ale Marii Britanii folosind cuvinte precum: “England”, “London”, “Big Ben”, “London Bridge”, “the red bus” si apoi jucati-va cu aceste cuvinte adaugand inca unul sau doua alte cuvinte in limba engleza ca de exemplu: “London is in England”, “Big Ben is in London”, “The red bus goes to London Bridge”;
• Invitati-l pe copil sa-i dea replica lui Kangi intr-un dialog despre cele descrise mai sus;
• Foarte important! Aratati-va aprecierea pentru fiecare cuvant/propozitie pronuntate corect; acest lucru e de nepretuit pentru cel mic si isi va dori sa continue jocul.

2. Cu o alta ocazie, puteti continua “calatoria in Anglia” alaturi de Kangi initiand un joc de rol si preluand fiecare un personaj precum regina, regele, garda regala. Astfel, specialistii Helen Doron va recomanda sa introduceti aceste cuvinte in joc de fiecare data in limba engleza:

• Exemple: “I am the queen”; “You are the king” “We are the royal family”
• Dupa ce ati repetat macar de 2 ori notiunile noi incepeti sa introduceti in joc si ceea ce copilul stia dinainte: “I am the queen, I live in London”, “I am the queen of England”, The royal guard walks on London Bridge every day” etc..
• Jocurile de rol sunt foarte apreciate daca puteti folosi si o recuzita, in functie de ceea ce aveti la dispozitie acasa: un sal si o palarie pentru regina, o peruca si un baston pentru rege, o sabie de jucarie pentru “royal guardian”.

3. Reluati jocul cu Kangi si incepeti de acum sa  introduceti perechi de cuvinte noi folosindu-va de cuvinte scurte, simple si care sa rimeze. Iata cateva exemple:

Hair-chair, Hen – ten, Frog-dog, Door-floor, Bike – like, Car-star, Car-far, Shake – take, Near –ear, Nose-rose, Slow-below, Flower-shower, Eight – straight, Sticks – six, Hand-band, Moon – soon, King-ring

1. Pregatiti-va pentru aceasta sesiune alegand de fiecare data un set de 3-4 astfel de „cuvinte-rima” pe care sa le exersati.
2. Cautati pe internet si printati pe coli A4 imagini cu notiunile pe care le reprezinta aceste cuvinte. Este ideal daca le alegeti astfel incat sa reprezinte intr-o singura imagine ambele cuvinte.
3. Copiii adora melodicitatea rimelor si veti fi surprinsi cu cata usurinta vor retine „seturile” de cuvinte si intelesul lor.
4. Nu uitati sa va aratati aprecierea pentru fiecare noua reusita a copilului dumneavoastra si sa va distrati alaturi de el in timpul jocului.  
 

Metodele recomandate de specialistii Helen Doron sunt pregatite si consacrate la nivel international. Centrele educationale Helen Doron Early English sunt prezente in Romania din anul 2008.  Astazi exista 12 astfel de centre in unele dintre cele mai importante orase din tara: Bucuresti, Constanta, Timisoara, Arad, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Targu Mures.

In cadrul centrelor Helen Doron limba engleza se preda conform unei metode proprii ce are in centru jocul. Cursurile sunt adaptate fiecarei grupe de varsta, incepand cu 3 luni si pana la 18 ani, iar cei mici invata prin intermediul jocurilor, cantecelor si povestilor, totul fiind pentru ei foarte distractiv si natural.

Pentru mai multe informatii si calatorii virtuale de vacanta in limba engleza – cursuri de vara- adresati-va celui mai apropiat centru educational Helen Doron Early English. Accesati www.helendoron.ro.


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu