characters characters

Let’s Go Digital! la majorat. Se cauta liceeni pasionati de filme

18 martie 2020    |   981 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Let's go Digital 2020Festivalul International de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2020) invita adolescentii din toata tara sa raspunda provocarii Let’s Go Digital!. Ajuns la majorat, atelierul dedicat pasionatilor de cinema, fotografie si editare video, cu varste cuprinse între 14 si 18 ani, le va oferi tinerilor sansa de a explora lumea filmului sub îndrumarea profesionistilor din industrie, timp de 10 zile, în cadrul celui mai important eveniment din Romania dedicat cinematografiei. Inscrierile sunt deschise pana pe 15 aprilie si se fac exclusiv online, completand formularul de aici: http://tiff.ro/lgd/formular-inscriere.

,,Trebuie sa-ti amintesti ca nu esti la scoala – relaxeaza-te, este OK sa gresesti. Lasa-te purtat de val’’, le transmite Lia Ștefanescu, fosta participanta Let’s Go Digital!, celor 12 adolescenti care vor fi selectati anul acesta. Ei vor fi îndrumati de o echipa de experti si de doi seniori, fosti participanti la atelier care vor documenta experienta lor la TIFF, printr-un making of al editiei.

Workshop-ul va pune accent pe exercitii practice, pe creativitate si pe explorarea cat mai multor roluri si abilitati necesare unei profesii în industria filmului. ,,La prima discuţie am consumat aproape un sul de hartie, pentru ca îmi transpirau mainile de emoţie şi de teama de a nu spune ceva greşit. Degeaba: am înţeles pe parcurs ca nu exista bun sau greşit”, marturiseste Andreea Cristea, o alta fosta participanta Let’s Go Digital!.

Pentru a realiza un scurtmetraj propriu, tinerii vor trece prin toate etapele de productie si post-productie ale unui film. Vor lucra cu aparatura de filmare si editare profesionala, sub îndrumarea trainerilor, si vor intra în culisele festivalului, testand atmosfera din departamentul video sau din cabina de proiectie. Avand acces la evenimentele TIFF, adolescentii nu vor rata nici sansa de a-i întalni pe cineastii sositi la Cluj din toata lumea si de a interactiona cu acestia la masterclass-uri, proiectii speciale si petreceri.

Peste 400 de liceeni au trait experienta Let’s Go Digital! de la lansarea programului, în 2005. Pentru unii dintre ei, a fost o adevarata rampa de lansare: au absolvit între timp studiile în domeniu si au cariere solide în industrie. Printre acestia, actorii-regizori Andrei Hutuleac (Havana, Cuba) si Anghel Damian (Celed), selectati cu filmele lor în competitia de scurtmetraje romanesti la TIFF 2019, Teona Galgotiu, Luiza Parvu, Anda Puscas, Ana Maria Comanescu, Alina Manolache, Andrada Iacobet, Sofia Iulia Nelega, monteurii Letitia Ștefanescu (Sieranevada), Razvan Ilinca, Ștefan Parlog, operatorii Tudor Platon si Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan, Iulia Voicu.

Inscrierile pentru cea de-a 18-a editie au loc pana pe data de 15 aprilie 2020. Regulamentul complet si detaliile necesare înscrierii pot fi gasite pe site-ul TIFF: http://tiff.ro/lgd/regulament.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Agerpres, Intuitext, SuntParinte.ro, ExamenulTau.ro, Metropotam, MovieCore, MovieNews, All about Romanian Cinema, Romania Pozitiva, IQool

***

Ne puteti urmari pe:

tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube


Filme oricand si oriunde pe teritoriul Romaniei, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

***

Festivalul International de Film Transilvania, ajuns la cea de-a 19-a editie, este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Festivalul de Film Transilvania.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu