characters characters

Lectiile de gandire CoRT

05 februarie 2013    |   379 vizualizări
 

Gandirea este o parte din viata. Nu exista probabil o alta abilitate care sa fie mai importanta ca aceasta. Si totusi nu se dezvolta de la sine. Copiii-lupi crescuti in junglele africane nu ajung sa gandeasca la un nivel uman satifacator. Deci, societatea si civilizatia au un rol important in invatarea acestei abilitati. Insa spre deosebire de alte aptitudini pe care le cultivam cu sarguinta la noi sau la copiii nostri (de a canta, desena, dansa, etc), prea putin ne-am cultivat sistematic si deliberat acest potential urias pe care il avem.

Lectiile de gandire CoRT sunt singurele materiale prin care putem face acest lucru, fiindca sunt special concepute pentru predarea gandirii ca abilitate de baza. Lectiile sunt simple, practice si clare. Formatul lor permite sa fie folosite cu persoane intre 6 ani pana la maturitate, cu QI intre 75 si 140, in scoli pentru copii cu dizabilitati, cat si in scoli pentru copii supradotati pentru ca procesele de baza ale gandirii sunt aceleasi la orice varsta.

Lectiile CoRT au fost create de dr. Edward de Bono in anii 70 si sunt folosite din ce in ce mai mult, in tari precum USA, UK, Irlanda, Canada, Australia, Israel, Malta.
Lectiile CoRT sunt impartite in 6 sectiuni a cate 10 lectii:

CoRT 1 - Largirea perceptiei (lectiile 1-10) Ajuta cursantii sa-si largeasca perceptia – lucru fundamental pentru gandire asa cum e vocabularul pentru citire.

CoRT 2 - Organizare (lectiile 11-20) Arata cursantilor cum sa-si organizeze gandirea

CoRT 3 - Interactiune (lectiile 21-30) Ajuta cursantii sa observe gandirea aplicata in argumentare, felul in care un punct de vedere este prezentat sau aparat.

CoRT 4 - Creativitate (lectiile 31-40) Cursantii afla cum sa schimbe concepte si patternuri pentru a obtine rezultate noi

CoRT 5 - Informatii si sentimente (lectiile 41-50) Raspunde la intrebarile: Ce informatii avem? Cum putem obtine alte informatii ? Ce valori si sentimente putem aplica acestor informatii?

CoRT 6 - Actiune (lectiile 51-60) Introduce simboluri vizuale care pot fi folosite in gandirea directa.
Afla detalii despre inscriere aici: Parenting.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu