characters characters

Klaus Iohannis: Gradinitele, scolile si universitatile nu se vor redeschide

Doar elevii din anii terminali se intorc la scoala dupa 2 iunie 2020

27 aprilie 2020    |   801 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

scoli inchise pana la toamna 2020
Klaus Iohannis a anuntat azi ca gradinitele, scolile si universitatile nu se vor redeschide. Doar elevii din anii terminali se intorc la scoala dupa 2 iunie 2020.

Citeste si:

Evaluarea Nationala clasa a VIII-a 2020. Calendarul de desfasurare

Noua programa pentru Evaluarea Nationala 2020


Data de reluare a cursurilor pentru elevii din clasele terminale va fi stabilita intre 1 si 12 iunie, iar copiii vor reveni la scoala in numar restrans, de maximum 10 copii, pentru a se pregati pentru examenele nationale.

Anul scolar 2019-2020 va continua cu invatarea online, iar examenele nationale se vor desfasura dupa calendarul stabilit, dar cu reguli speciale pentru prevenirea raspandirii virusului.

Presedintele a anuntat si doua noua intervale orare in care persoanele varstnice pot iesi din casa: intre ora 7 si 11 dimineata si intre orele 19 si 22.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a sustinut de asemenea declaratii de presa referitor la reluarea cursurilor.

Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, scolile si inspectoratele vor trimite resurse de invatare si sarcini de lucru. Ministerul Educatiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare materie astfel incat notiuninle care nu au fost predate in acest an sa fie predate anul viitor scolar.

Mediile vor fi incheiate cu minimum doua calificative sau note. Nu se vor mai sustine tezele. Pentru elevii care nu au doua note, Ministerul Educatiei va comunica modalitatile prin care se pot incheia notele.

Studentii isi vor continua invatarea asistata de tehnologie, iar examenele vor putea fi sustinute si online. Fiecare universitate va stabili modalitatea si data sustinerii examenelor.


Elevii din clasele terminale pot reveni in scoli pe data de 2 iunie doar pentru doua saptamani, perioada in care se vor realiza activitati de pregatire si consiliere pentru examenele nationale. 


Elevii cu probleme de sanatate sau cu persoane cu risc ridicat de imbolnavire pot alege sa nu vina la scoala - decizia apartine parintilor.


Examenele nationale se vor sustine in conformitate cu noile programe. Examenul de Bacalaureat va incepe cu probele scrise, pe 22 iunie. Calendarul de Bacalaureat va fi comunicat ulterior. 


Examenele pe care le sustin cadrele didactice se vor desfasura cu respectarea masurilor de siguranta - modalitatea de sustinere si calendarul acestora va fi comunicata ulterior de Ministerul Educatiei.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu