characters characters

Joaca de-a.... scoala!

Cand doi se joaca, amandoi castiga

12 octombrie 2018    |   610 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Joaca de-a scoala
Stiti expresia „cu scoala nu e de joaca/ gluma“? Dar in definitiv, de ce n-ar fi de joaca sau cum ar trebui sa fim atunci cand vine vorba de scoala?

Desigur, intelegem bine la ce se refera indemnul de mai sus, insa studiile de specialitate din ultimii ani au dezvaluit rolul esential pe care jocul il are in procesul de invatare. La varste mici, si nu numai, aspectul ludic este foarte important si motivator, din mai multe puncte de vedere.

Cand se joaca, copiii sunt...

  • Relaxati – pentru ca se simt in siguranta si desfasoara o activitate benevol, neconstransi sau fortati de obligatii ori responsabilitati. Prin definitie jocul este o activitate de timp liber, placuta, lipsita de reguli care limiteaza sau ingradesc creativitatea.
  • Concentrati 100% - atunci cand sunt implicati in activitati pe care le aleg din proprie initiativa, copiii sunt in totalitate atenti.
  • Deschisi catre cunoastere – prin joc, copiii isi dezvolta creativitatea, capacitatea de a gasi solutii aparute in diverse situatii, atentia, rabdarea si abilitatea de a lucra in echipa.

Pentru copiii nostri, atat de fascinati de dinamica mediului online, avem nevoie de multa creativitate si imaginatie atunci cand vine vorba de invatare. Pentru a apropia informatia de ei si a-i incuraja sa priveasca invatarea „cu ochi buni“, e recomandat ca materia scolara sa le fie transmisa intr-un mod placut.

Jocul isi gaseste locul in orice lectie. Elementele de joc se afla presarate si imbinate printre elementele de invatare pentru a face invatarea mai placuta si a elimina oboseala. De multe ori elevii mei constata cu regret cat de repede trec orele de curs cand activitatile de invatare contin elemente ludice, care sunt preferatele lor.

Educatia in scoala nu se mai poate face doar cu tabla, creta si o plansa didactica. Animatiile, experimentele, explicatiile, filmele didactice, jocurile interactive continute de softurile educationale reprezinta viitorul, ele dovedindu-si eficienta in invatare“, este de parere Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamantul primar.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu