characters characters

Invitatie eveniment pentru parinti si copii: Traditii si Obiceiuri Romanesti de Craciun, Editia a II-a

28 noiembrie 2012    |   1103 vizualizări
Va invitam la evenimentul Traditii si Obiceiuri Romanesti de Craciun, Editia a II-a - Bucuresti, Vineri - 7 decembrie 2012, ora 18.30, la Sala de concerte a Universitatii Populare Ioan I. Dalles, Bdul N. Balcescu, nr. 18, Bucuresti (Piata Universitatii).  Eveniment recomandat copiilor cu varste cuprinse intre 6-12 ani, parintilor cat si cadrelor didactice.

Intrarea este libera, insa datorita locurilor limitate, confirmarea participarii se face la office@bonsiromania.ro sau la nr. 0732.601.254, precizandu-se numarul de persoane si un numar de telefon de contact.

Va invitam sa fiti partenerii nostri in cresterea unei tinere generatii care sa fie mai implicata in cunoasterea, pastrarea si valorificarea patrimoniului cultural si spiritual romanesc. Copiii nostri ar trebui sa fie familiarizati inca de mici, cu notiuni legate de obiceiuri si traditii romanesti, spiritualitate, port popular, mestesuguri traditionale, elemente de arhitectura traditional romaneasca etc.  Aceste notiuni ar trebui sa fie predate in scoli, ocrotirea si valorificarea mostenirii culturale constituind in prezent una dintre marile noastre responsabilitati.

4 motive pentru a participa la acest eveniment:

1. Veti afla  de la Profesorul Dr. Corneliu Ioan Bucur, specialist in etnografie, despre semnificatiile si ceremonialul traditiilor romanesti de Craciun.
Dl Bucur a dezvoltat pe parcursul a 20 ani materiale  si programe speciale pentru copii in calitate de Director al Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA" Sibiu, unde a creat cel mai mare Muzeu Etnografic in aer liber din Europa.

2. Cu aceasta ocazie, Dl Prof.Dr. Corneliu Ioan Bucur ne va prezenta materialul  sau intitulat ,,Abecedar si Dictionar Etimologic’’, unic in literatura de specialitate , realizat impreuna cu sociologul Raluca Ioana Andrei.
Este o  carte de vizita a unei Romanii profunde care incearca sa le spuna, deopotriva, "pruncilor nostri de acasa, cat si tuturor celor din neamul nostru" cine am fost, cine suntem si, mai ales, cine putem fi. Autorii ne ofera cel dintai instrument de care are nevoie invatamantul romanesc, prin intermediul caruia copiii vor intelege mai bine propria identitate nationala si multiculturalitatea poporului roman. Abecedarul, un cadou potrivit pentru copii cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, se va putea achizitiona si in cadrul evenimentului.

3. Grupul Coral SOUND prezinta concertul  de colinde „Poveste de Craciun”, o calatorie imaginara a stelei in noaptea de Ajun, prin redescoperirea colindelor intrate in uitare, ce sunt caracteristice tradiţiilor romaneşti din moşi-stramoşi.
Grupul SOUND  a luat fiinţa in anul 1994, ca formaţie corala mixta a Casei de Cultura a Studenţilor din Bucuresti. Concursurile internaţionale i-au adus medalii de aur, de argint, premii intai şi premii ale publicului pentru concertele de muzica traditionala romaneasca. Dirijorul corului – Dl Voicu Popescu a aniversat anul acesta 30 de ani de activitate si a preluat bagheta dirijorala a Corului Naţional de Camera MADRIGAL, brand artistic unic al Romaniei.

4. Evenimentul este CADOUL nostru de SF. NICOLAE pentru copiii dvs.

Speram ca v-am trezit interesul si ca motivele enumerate de noi v-au convins sa fiti prezenti alaturi de copiii dvs. la acest eveniment.
Va atasam invitatia si o prezentare a materialului ,, Abecedar si Dictionar Etimologic’’.

Intrarea este libera, insa datorita locurilor limitate, confirmarea participarii se face la office@bonsiromania.ro sau la nr. 0732.601.254, precizandu-se numarul de persoane si un numar de telefon de contact. Abecedarul va putea fi achizitionat si in cadrul evenimentului, insa comenzile mai mari le primim pe email sau telefonic.

Va asteptam cu drag!
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu