characters characters

Interaktiv University: Atelier de Arta a Incondeierii Oualor pentru adulti si copii

06 aprilie 2012    |   623 vizualizări
Cu ocazia Pastelui, Interaktiv University va invita sa descoperiti o parte din zestrea culturala a poporului roman, participand la Atelierul incondeierii oualor, pe 09.04.2012, intre orele 18.30-21.30 la Elite Art Gallery, pe strada Academiei nr.15 (zona Universitate).

Veti avea oportunitatea de a invata diferite tehnici de incondeiere a oualor, modalitati de vopsire si semnificatiile simbolurilor chiar de la un trainer profesionist care a castigat o serie de premii la festivaluri si proiecte internationale inca din 2003: Laura Ungureanu.

La final, veti primi cele 3 oua create de dumneavoastra si un condei, toate materialele fiind incluse in pretul atelierului de lucru.
Atelierul se adreseaza tuturor, inclusiv copiilor peste 10 ani insotiti de parinti.

Pretul unui bilet este 60 Ron.
Pentru detalii si inscrieri:
Persoana de contact: Silvia Ciochina
Email: silvia.ciochina@interaktiv-university.ro
http://interaktiv-university.ro

Despre incondeierea oualor de Paste
Mestesug transmis din generatie in generatie, arta incondeierii oualor este o traditie specific romaneasca caracteristica pentru diferite regiuni din Romania, in mare parte practicandu-se la sate.

Simbolurile geometrice, vegetale, animale, religioase si antropomorfe sunt principalele motive in arta incondeierii, iar culorile predominante sunt rosu, galben, alb, negru si albastru.

Fiind un obicei incarcat de semnificatii spirituale, incondeierea oualor aduce in prim plan crestinatatea si natura care rezoneaza cu Patimile lui Hristos.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu