characters characters

Intalnire bilaterala Romania - Republica Populara Chineza in domeniul educatiei si cercetarii

25 mai 2012    |   440 vizualizări
Ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Liviu Marian Pop, a avut o intrevedere joi, 24 mai 2012, la sediul MECTS, cu o delegatie din Republica Populara Chineza, condusa de domnul Cao Jianlin, vice-ministru pentru stiinta si tehnologie.

In cadrul intalnirii, ministrul roman a subliniat importanta deosebita acordata cooperarii bilaterale cu Republica Populara Chineza, cadrul juridic existent oferind oportunitati multiple pentru aprofundarea si dezvoltarea relatiilor intre cele doua state, atat in domeniul educatiei, cat si in cel al cercetarii.

Demnitarul roman a facut referire la rezultatele foarte bune ale cooperarii bilaterale in domeniul cercetarii, prin aplicarea prevederilor Acordului de cooperare stiintifica si tehnologica intre Guvernul Republicii Populare Chineze si Guvernul Romaniei. In cadrul reuniunii, au fost mentionate, de asemenea, noi directii de colaborare care urmeaza sa fie exploatate in domeniul tehnologiei si cercetarii, cum ar fi: comercializarea rezultatelor cercetarii, extinderea cooperarii in domeniile biogazului (pornind de la proiectul aflat in derulare) si agriculturii, in special pentru realizarea Parcului Stiintific si Tehnologic Romania-China.

La finalul intalnirii, atat partea romana, cat si partea chineza au reiterat intentia de consolidare a colaborarii bilaterale,  pe cele doua axe principale - educatia si cercetarea.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu