characters characters

Inscrierea in clasa pregatitoare 2016-2017

23 februarie 2016    |   582 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

inscrierea in clasa pregatitoare 2016
Afla mai multe despre calendarul inscrierii in clasa pregatitoare si regulile de desfasurare a acesteia.

Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare, anul scolar 2016-2017

Intre 23 februarie – 16 martie 2016 are loc realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor, iar in perioada 29 februarie – 18 martie 2016, se desfasoara Completarea si validarea cererilor de inscriere.

Pe 21 martie 2016 are loc procesarea cererilor de inscriere in scolile de circumscriptie, iar in perioada 22 - 24 martie 2016, procesarea cererilor de inscriere in alte scoli decat cea de circumscriptie.

Citeste mai multe detalii aici.

Conditiile de inscriere in clasa pregatitoare si evaluarea psihosomatica a copiilor

Parintii, ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

Evaluarea psihosomatica se va realiza intre 23 februarie – 16 martie 2016. Pana pe 17 martie, rezultatul evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului va fic omunicat, in scris, parintelui care a solicitat evaluarea.

Citeste mai multe detalii aici.

Inscrierea in clasa pregatitoare: Alegerea scolii la care va fi inscris copilul

Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie vor fi inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata.

Pe locurile libere, se inscriu si se inmatriculeaza copiii care provin din alte circumscriptii scolare, inclusiv din alte localitati. Numarul locurilor libere la clasa pregatitoare este stabilit ca diferenta intre numarul de locuri alocate pentru clasa pregatitoare si numarul de copii din circumscriptie care trebuie inscrisi la acel nivel de clasa.

In situatia in care intr-o unitate de invatamant numarul cererilor de inscriere primite de la parinti din afara circumscriptiei scolare este mai mare decat numarul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.

Citeste mai multe detalii aici.

Telverde pentru clasa pregatitoare

Comisiile judetene asigura instituirea si functionarea unui telverde, care va functiona pe perioada 22 februarie – 22 aprilie 2016, la care parintii pot obtine, gratuit, informatii referitoare la inscrierea copiilor in invatamantul primar.

Numarul telverde este 0 800 816 xyz, unde xyz este indicativul judetului. De exemplu, pentru Arad indicativul este 257, pentru Braila indicativul este 239, pentru Bucuresti indicativul este 021.

Citeste mai multe detalii aici.

Procedura de inscriere in clasa pregatitoare si documentele necesare inscrierii

Parintele depune, in momentul completarii cererii – tip de inscriere la unitatea de invatamant, sau, dupa caz, in momentul validarii acesteia, o fotocopie a actului de identitate propriu si o fotocopie a certificatului de nastere al copilului. Copiile vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariatul unitatii de invatamant, pe baza documentelor originale.

Parintii ai caror copii au trecut prin evaluarea psihosomatica, vor depune si o copie a documentului prin care CJRAE/CMBRAE comunica rezultatul pozitiv al evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului.

In cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, parintii depun si documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare.

Citeste mai multe detalii aici.

Etapele de inscriere in clasa pregatitoare

a) in prima faza sunt admisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere. Repartizarea acestora conform solicitarii din cererea-tip de inscriere se realizeaza cu ajutorul aplicatiei informatice;

b) in a doua faza se proceseaza cererile parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora se realizeaza la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare, iar listele finale sunt validate de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant;

c) in a treia faza sunt admisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati, din lipsa de locuri. Repartizarea acestora se realizeaza cu ajutorul aplicatiei informatice, daca in cererea-tip de inscriere a fost bifata optiunea de inscriere la scoala de circumscriptie, in cazul neadmiterii la scoala solicitata.

Citeste mai multe detalii aici.


*Sursa foto:www.audio-luci-store.it

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu