characters characters

Conditiile de inscriere in clasa pregatitoare si evaluarea psihosomatica a copiilor

23 februarie 2016    |   795 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

conditii inscriere in clasa pregatitoare
Parintii, ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2016 inclusiv,
au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare se face la solicitarea scrisa a parintilor, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora, facuta de specialisti, atesta pregatirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Parintii copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, care nu opteaza pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare in anul scolar 2016-2017, sau ai celor pentru care evaluarea arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare isi vor inscrie copiii la gradinita, in grupa mare.

Evaluarea psihosomatica

Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea Centrului judetean de resurse si asistenta educationala/Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE/CMBRAE), in perioada prevazuta de calendarul inscrierii in clasa pregatitoare.

In evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor va fi implicat personalul de specialitate al CJRAE/CMBRAE, personal de specialitate din alte institutii/unitati, precum si medici scolari sau medici de familie, acolo unde este necesar.

Comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de inscriere a copiilor in invatamantul primar poate decide organizarea evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copiilor atat la sediul CJRAE/CMBRAE, cat si in diferite zone ale judetului/municipiului Bucuresti, cu prioritate in gradinite, pentru a facilita accesul parintilor si al copiilor la aceasta evaluare.

Parintii copiilor vor depune la CJRAE/CMBRAE o cerere tip in care solicita evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copilului. In situatia in care comisia judeteana/a municipiului Bucuresti decide organizarea evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copiilor si in alte zone ale judetului/municipiului Bucuresti, depunerea cererilor se poate face si la sediul unitatilor/institutiilor in care se va realiza evaluarea.

Perioada de desfasurare a evaluarii dezvoltarii psihosomatice, precum si adresele unitatilor/institutiilor la care se desfasoara evaluarea sunt stabilite de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti si sunt afisate la toate unitatile de invatamant si pe site-ul ISJ/ISMB.

Activitatea de evaluare a dezvoltarii psihosomatice va fi planificata in intervalul orar 10,00-18,00. La incheierea evaluarii dezvoltarii psihosomatice a fiecarui copil, rezultatul evaluarii este comunicat in scris, parintelui care a solicitat evaluarea. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat.

In clasa pregatitoare din invatamantul special sunt inscrisi copii cu cerinte educationale speciale, care implinesc varsta de 8 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copii cu cerinte educationale speciale cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani la data inceperii anului scolar.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/cali4beach/8104594017/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu