characters characters

Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I se face cu respectarea tuturor legilor in vigoare

12 martie 2012    |   372 vizualizări

Urmare a informatiilor eronate vehiculate in presa de catre o asociatie non-guvernamentala din Romania, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului precizeaza:

1. Formularul de inscriere a elevilor in clasa pregatitoare/clasa I contine o serie de campuri marcate cu asterisc. Pe respectivul document apare mentiunea explicita: „Completarea campurilor marcate cu asterisc este optionala". Intrucat spatiul destinat informatiilor privind religia este clar si vizibil marcat in aceasta maniera, obligativitatea declinarii orientarii religioase este exclusa din start.

2. Introducerea campului mentionat anterior in formularul de inscriere are o singura ratiune: stabilirea numarului de elevi care doresc sa urmeze alte cursuri de religie decat cea ortodoxa, in vederea asigurarii necesarului de personal calificat.

3. Chiar si in situatia in care furnizarea respectivelor informatii nu ar fi avut regim optional, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului le-ar fi putut solicita intrucat detine autorizatie de operator de date cu caracter personal emisa de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu