characters characters

Inscrierea copiilor in clasa I in 2013

28 martie 2013    |   461 vizualizări
implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv, care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2012-2013 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I, vor fi inmatriculati in clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

Locurile disponibile la clasa I, pentru inscrierea copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv si nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2012-2013, se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) daca numarul de elevi existenti in clasa pregatitoare in anul scolar 2012-2013 este mai mare sau egal cu 25, atunci nu exista locuri disponibile in clasa;
b) daca numarul de elevi existenti in clasa pregatitoare in anul scolar 2012-2013 este mai mic decat 25, atunci numarul de locuri disponibile se calculeaza ca diferenta intre 25 si numarul de elevi existenti in clasa in anul scolar 2012-2013.

In cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa I a copiilor care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2012-2013 si care implinesc 7 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

Daca rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei I, copiii vor fi inscrisi in clasa pregatitoare. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat.

Inscrierea in clasa I a copiilor se face in perioada prevazuta in calendarul inscrierii pentru aceasta categorie de copii.
Depunerea solicitarilor de inscriere in clasa I se face direct la unitatea de invatamant, neexistand posibilitatea completarii online.

Copiii care indeplinesc conditiile de inscriere in clasa intai, ai caror parinti solicita inscrierea in clasa I la scoala de circumscriptie, vor fi inscrisi la unitatea de invatamant solicitata, in urma unei solicitari scrise depuse de parinte la unitatea de invatamant.

Inscrierea in clasa I a copiilor ai caror parinti solicita inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie, se face conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare in limita locurilor disponibile.

In situatii exceptionale, in functie de numarul solicitarilor pentru inscrierea direct in clasa I, consiliul de administratie al inspectoratului scolar poate aproba depasirea efectivului maxim de 25 de elevi la clasa, pentru a asigura cuprinderea in clasa I a tuturor copiilor.

In situatii exceptionale, inspectoratele scolare pot solicita MEN infiintarea unor noi clase I, in cazul in care numarul solicitarilor depuse de parintii copiilor justifica acest lucru sau in cazul in care unitatea de invatamant nu a avut clasa pregatitoare in anul scolar 2012-2013.
 Infiintarea acestor clase se va face doar daca in acele unitati de invatamant exista sali de clasa disponibile, in care procesul de invatamant poate fi organizat in mod corespunzator.

In situatia in care capacitatea unei unitati de invatamant nu permite cuprinderea in clasa I a tuturor copiilor din circumscriptia scolara, inspectoratele scolare pot decide reconfigurarea circumscriptiilor scolare astfel incat sa asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor in clasa I.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu