characters characters

Inghetarea anului scolar 2019-2020. Precizarile ministrului Educatiei

„In acest moment, nu luam in calcul inghetarea anului scolar sau amanarea examenelor cu un an”

23 martie 2020    |   777 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

inghetarea anului scolar 2019 2020
Referitor la ultimele informatii aparute în spatiul public cu privire la eventuala înghetare a anului scolar, Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, face urmatoarele precizari:

„Vreau sa îi asigur pe elevi, studenti, profesori si parinti ca la acest moment nu luam în calcul înghetarea anului scolar sau amanarea examenelor cu un an. Specialistii din Ministerul Educatiei si Cercetarii lucreaza la mai multe scenarii, privind cu atentie si la ceea ce se întampla în cadrul sistemelor de educatie din statele Uniunii Europene.

Ministerul Educatiei se preocupa de modul în care elevii îsi continua învatarea de acasa si obiectivul MEC este ca niciunul dintre elevi, studenti sau profesori sa nu aiba de suferit.

In ceea ce-i priveste pe elevii care trebuie sa sustina Evaluarea Nationala si examenul national de Bacalaureat sau studentii care trebuie sa îsi sustina examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situatia în care se va prelungi aceasta stare de urgenta. De asemenea, precizam ca toate scenariile vor fi dezbatute cu toti actorii educationali (reprezentantii elevilor, studentilor, parintilor, sindicatelor si reprezentantii Consiliului National al Rectorilor), iar decizia va fi luata de comun acord.

Este important de precizat faptul ca scenariile gandite de expertii ministerului vor fi aplicate în functie de evolutia crizei provocate de coronavirus în Romania si în acord cu deciziile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Le multumesc colegilor mei, profesori, pentru tot efortul depus în aceasta perioada si îi îndemn sa continue învatarea prin cursurile online alaturi de elevii/studentii lor.

Fac din nou un apel la calm si îi rog pe elevi si studenti sa stea în casa si sa continue învatarea de acasa. Un îndemn vine si pentru parinti, pe care îi rog sa ia toate masurile pentru a proteja sanatatea copiilor nostri si pentru a-i sustine în activitatea de învatare de acasa.

Multumesc universitatilor si institutelor de cercetare, cadrelor didactice si cercetarilor care fac eforturi pentru a asigura asistenta necesara pentru combaterea COVID-19. Ministerul Educatiei si Cercetarii face tot posibilul pentru a sustine aceste eforturi”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu