characters characters

Incubatorul de Animatie la Animest: s-au deschis inscrierile pentru liceeni!

27 august 2024    |   43 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

incubatorul de animatie
În urma cu 5 ani Animest lansa Incubatorul de Animatie – un program care ii incuraja pe liceenii din Romania si Republica Moldova sa-si puna imaginatia in miscare. De-a lungul acestor ani Incubatorul a ajuns la peste 200 de membri in comunitate, a catalizat producerea mai multor animatii care au fost selectate, proiectate si premiate la festivaluri internationale de film din Romania, Canada, Croatia, Anglia si SUA, iar alumnii Incubatorului de Animatie sunt astazi printre studentii de la UNATC Animatie, dar si la facultati precum Gobelins Paris.

Ajuns la editia a 5-a, Incubatorul de Animatie, cea mai mare comunitate pentru adolescenti dedicata animatiei si artei digitale, a deschis inscrierile atat pentru atelierul Animate the Festival!, cat si pentru Juriul Adolescentilor @ Animest. Termenul limita este 10 septembrie, inscrierile sunt gratuite si se fac exclusiv online, iar mai multe detalii se regasesc pe: incubatoruldeanimatie.ro.

„Petrecand timp cu adolescentii care au participat la Incubator de-a lungul anilor, am realizat cat de mult le-ar folosi o comunitate unde sa poata crea de-a lungul intregului an. Asa s-a nascut Comunitatea Incubatorul de Animatie, care a devenit intre timp mult mai mult: o platforma educativa, un studio de animatie, un cineclub, chiar si un laborator de cercetare—un spatiu in care adolescentii isi conduc propriile proiecte, formeaza prietenii, ofera sprijin artistic, creeaza si cresc impreuna. Fostii participanti se intorc la Incubator pentru a sustine ateliere si discutii despre facultate si industrie. Ne dorim sa facem noile tehnologii si arta digitala accesibile tuturor adolescentilor, indiferent de background, printr-o combinatie de initiative online si in persoana. Succesul proiectului se datoreaza atat implicarii adolescentilor, cat si echipei foarte pasionate care construieste alaturi de ei.”, a spus Kar Balan, coordonatorul Incubatorului de Animatie.

Animate the Festival! - un workshop de 5 zile pentru liceenii pasionati de animatie

Între 7 - 12 octombrie liceenii din Romania si Republica Moldova au sansa de participa in cadrul Animest.19 la un workshop intensiv de animatie, precum si la un program curatoriat de echipa Incubator, plin de proiectii, masterclass-uri, industry talks si multe alte activitati.

Trainerii care vor sustine cele 5 zile de atelier de animatie sunt Laura Pop si Cristian Radu, amandoi animatori multipremiati si doctori in animatie. Laura este regizoare, iar filmele ei propun perspective filosofice asupra propriei persoane, asupra ciclului vieții si a morții. Cristian semneaza mai multe animatii selectionate si premiate in festivaluri internationale, precum Skateboarding Is Not a Crime sau Nu mor caii cand vor cainii. Sub indrumarea lor, cei 10 liceeni selectati sa participe la workshop-ul de la Bucuresti, vor lucra primul lor film de animatie, care va fi proiectat la Gala de inchidere a celei de-a 19-a editii Animest.

Participarea la workshop este gratuita, iar organizatorii Incubatorului vor asigura in fiecare zi masa de pranz precum si toate echipamentele tehnice necesare. Participantii isi vor organiza independent cazarea pentru perioada 6 - 13 octombrie. Înscrierile se pot face online pana pe 10 septembrie, vor fi selectati in total 10 liceeni din Romania si Republica Moldova.

Aplicatia de inscriere trebuie sa includa un portofoliu format din 4 lucrari reprezentative, in orice tehnica, precum si rezolvarea unui exercitiu practic - o animatie de 3 secunde, plasata in mediul urban, pe tema „Te joci de-a v-ati ascunselea in oras. Unde te ascunzi?”. Un alt criteriu important de eligibilitate este disponibilitatea participantilor: acestia trebuie sa poata participa fizic la toate activitatile workshop-ului, in toate cele 5 zile.

Mai multe detalii despre Animate the Festival!, precum si formularul de inscriere sunt disponibile aici: https://www.incubatoruldeanimatie.ro/proiecte/animate-the-festival/

Juriul Adolescentilor la Animest.19

Liceeni pasionati de animatie si critica de film au oportunitatea de a deveni unul dintre cei 3 jurati ce vor oferi Premiul Adolescentilor in cadrul Competitiei Internationale de Lungmetraje de la cel mai mare festival de animatie si singurul festival eligibil pentru nominalizari la premiile Oscar din Romania, Animest. Juriul selectat va avea oportunitatea de a discuta cu profesionisti din industrie si chiar cu regizorii filmelor din competitia pe care o jurizeaza.

Înscrierile sunt deschise pana pe 10 septembrie, iar juriul selectat va fi ghidat de Ligia Soare, din echipa Festivalului Animest. Proiectul va incepe cu un workshop sustinut de Ligia, in cadrul caruia participantii vor invata bazele analizei de film. Selectia participantilor va fi realizata in urma unei aplicatii care consta in doua intrebari:

  • De ce crezi ca esti persoana potrivita pentru Juriul Adolescentilor @ Animest.19?
  • Alege un film care ti-a placut si motiveaza de ce ar trebui sa il vada si alte persoane - poti sa te referi la tema, personaje, impact social, artwork, vizualuri etc.

Cele 3 participante selectate anul trecut pentru Juriul Adolescentilor, respectiv Paula Benu, Clara Amaritei si Zena Pop-Cohut, formeaza anul acesta echipa de selectie pentru Proiectia Adolescentilor @ Animest, care va consta intr-un calup de scurtmetraje realizate de elevi de liceu sau in an pregatitor, inscrise in aceasta vara in urma unui open call. Aceasta traditie sa va pastra si pentru adolescentii care vor fi alesi anul acesta in juriu. Detalii complete despre program si inscrieri: incubatoruldeanimatie.ro/proiecte/juriul-adolescentilor-animest

Adolescentii pot aplica atat la Juriul Adolescentilor@Animest, cat si la Animate the Festival!, dar participarea este posibila doar la unul dintre cele doua workshop-uri. Decizia legata de admitere va fi luata de selectioneri.

***

Festivalul Animest este un proiect al Asociatiei Animest, cofinantat de Programul MEDIA al Uniunii Europene si de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri institutionali: Institutul Cultural Roman, Institutul Francez si Ambasada Frantei, Instituto Cervantes, Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, Forumul Cultural Austriac, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Animation
 Festival Network

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Adevarul de Weekend, Zile si Nopti, Observator Cultural, Revista BIZ, Haute Culture, IQAds, Scena9, AGERPRES, Ziarul Metropolis, Revista FILM, Mindcraft Stories, LiterNet, Movie News, CineFAN, HAPP.ro, MunteanuRecomanda, AndreeaVerde, SuntParinte.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu