characters characters

Incheierea etapei a IV-a de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa intai

06 iunie 2012    |   409 vizualizări

La 1 iunie s-a incheiat inca o sesiune de repartizare a copiilor in clasa pregatitoare si clasa I pe locurile disponibile dupa incheierea etapei a IV-a. Rezultatele repartizarii pentru Municipiul Bucuresti sunt afisate la sediul ISMB  si pe siteul www.ismb.edu.ro.

Parintii copiilor care nu au fost inmatriculati sau nu au participat la etapele anterioare de inscriere se pot prezenta la registratura ISMB (str.Icoanei, nr.19, sector 2) in perioada 05-28 iunie 2012,in zilele lucratoare (orele 8-16) pentru o noua sesiune de inscriere.
Repartizarea copiilor va fi realizata de Comisia de inscriere din ISMB in data de 29 iunie 2012.

La sediul ISMB, pentru inscriere se pot prezenta numai parintii sau reprezentantii legali ai acestora. Parintii trebuie sa aiba asupra lor documente de identitate in original si copie,certificatul de nastere al copilului (original si copie), adeverinta de la gradinita frecventata de copil in acest an scolar, recomandarea comisiei de la CMBRAE pentru evaluarea dezvoltarii psihosomatice efectuata in sediul de la Scoala nr.145,sector 2. Recomandarea este necesara pentru copiii care nu implinesc 6 ani la 01.09.2012 si solicita Clasa pregatitoare sau pentru copiii care nu implinesc 7 ani la 01.09.2012, solicitand clasa I, fara sa fi frecventat grupa mare, pregatitoare in anul scolar in curs. Parintii pot aduce si alte dovezi care sa demonstreze ca indeplinesc criteriile generale si specifice ale scolilor solicitate. Nu este necesara prezenta copiilor in momentul inscrierii.

In aceasta perioada se prezinta la comisie parinti care testeaza vigilenta membrilor comisiei, solicitand o alta repartizare, in conditiile in care ei ascund faptul ca la 01.06,2012 copiii lor sunt deja repartizati. Inainte de introducerea solicitarilor, comisia verifica in baza de date situatia copilului,accesand Codul Numeric Personal.

Chiar daca sunt nemultumiti de repartizarea anterioara, parintii trebuie sa inteleaga faptul ca nu pot renunta la repartizare la aceasta data. Nu se pot solicita transferul la alta scoala pentru ca transferul este posibil numai in vacanta intersemestriala (conformROFUIP).

Proiectul de ordonanta de urgenta care modifica unele articole din Legea Educatiei Nationale prevede depasirea numarului maxim de elevi la clasa sau functionarea claselor cu un efectiv diminuat, sub media prevazuta de lege la nivelul claselor. Astfel,cu aprobarea Consiliului de Administratie din inspectoratul scolar, fiecare scoala va fundamenta o cerere pentru astfel de cazuri. In acesta situatie se pot realiza redistribuiri ale elevilor care nu sunt organizati in clase conform normativelor. Efectul este bun pentru incadrarea cu personal, insa trebuie sa nu se uite calitatea predarii -invatarii care este afectata in conditiile activitatii cu efective mari.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu