characters characters

HP LIFE – un program digital de antreprenoriat pentru tineri

29 aprilie 2020    |   509 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.

hp life
Conform studiilor recente, desi tinerii sunt atrasi de ideea de a incepe o afacere, de cele mai multe ori datorita lipsei de cunostinte in acest domeniu si a experientei, ei se lovesc de diferite mituri si nu reusesc sa isi puna in aplicare ideile.

De exemplu, doua dintre aceste mituri sunt legate de resursele financiare necesare pentru un start-up sau unicitatea produsului/serviciului.

In prezent, in Romania, tinerii au nevoie de incurajare pentru a se orienta si catre o cariera de antreprenor, nu doar de angajat intr-o companie/institutie, si astfel feedback-ul si recomandarile provenite de la oameni cu experienta practica in companii joaca un rol foarte important.

Studentii interesati de o prima experienta educationala, care sa ii ajute sa descopere esentialul despre antreprenoriat si afaceri, pot participa gratuit la programul HP LIFE. De asemenea, acestia vor avea ocazia sa isi dezvolte si abilitatile digitale, intelegand cum poate contribui tehnologia la succesul unei afaceri.

„Suntem foarte bucurosi ca Junior Achievement a lansat si in Romania un program pentru tineri atat de special cum este HP LIFE. Asa cum tehnologia poate reduce inegalitatile sociale, prin cursurile de afaceri si IT pe care le ofera elevilor, studentilor sau micilor antreprenori, programul HP LIFE poate ajuta la eliminarea «decalajului digital» si la dezvoltarea unor competente esentiale pentru viitor. Asteptam cu nerabdare implementarea cu succes a cursurilor HP LIFE in circa 1.200 de licee si 200 de facultati.“ – Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania

HP LIFE este un program global, oferit de HP Foundation, care pune la dispozitie cursuri online gratuite de formare a competentelor antreprenoriale si IT. Cursurile se pot parcurge de anul acesta in ritm propriu, si in limba romana, pe platforma Junior Achievement LMS, pe baza unor date de acces. Participarea este deschisa si gratuita pentru orice elev, student sau profesor din Romania.

Resursele online sunt interactive, in format blended learning, propun o gama larga de informatii si exercitii practice, si acopera mai multe domenii, de la cum se infiinteaza o afacere sau cum se identifica sursele de finantare, pana la marketing sau planificare strategica.

Pe langa aceste cursuri online, studentii care sunt inscrisi si la competitiile JA de antreprenoriat au ocazia de a lucra direct cu voluntarii HP, in cadrul unor sesiuni de mentorat online, primind feedback pentru planurile de afaceri si suport pentru pilotare reala.

Cel mai bun pilot de afacere poate castiga premiul Best Tech Idea in cadrul finalei nationale a competitiei JA Company of the Year, care se va derula online in luna mai, pe o platforma de comunicare.

Studentii pot participa si la sesiuni de training online via webinar, sustinute de profesionisti din cadrul HP, pe diferite teme, cu exemple si studii de caz, unde pot afla raspunsuri si la intrebari legate de utilizarea abordarii antreprenoriale si a abilitatilor digitale in rezolvarea problemelor si valorificarea oportunitatilor pentru o viitoare cariera in diferite domenii.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu