characters characters

Headsome Communication acorda premiul categoriei LITERATURA din cadrul competitiei nationale „Romani pentru o Lume”

28 februarie 2014    |   185 vizualizări
Zilele acestea, Fundatia Sergiu Celibidache a anuntat premiile oferite cistigatorilor Concursului National „Tribut Valorilor Culturale Romanesti”, ce reprezinta a treia etapa a campaniei de responsabilitate sociala „Romani pentru o lume”.

Premiul care ii va reveni lui Ionut Alexandru Radu Scurtu, cistigatorul categoriei Literatura si Filozofie – Proza scurta, este oferit de Headsome Communication, prin intermediul Oanei Boca Stanescu, membra a juriului campaniei „Romani pentru o lume”, si consta in:

• Masterclass de pregatire cu scriitorul si scenaristul Lucian Dan Teodorovici
• Lectura publica in cadrul Atelierelor „Vorba Vine”: programul de lecturi publice si dialoguri al studentilor Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti / mentor: criticul literar Cosmin Ciotlos
• Publicarea unei proze intr-una dintre revistele culturale importante din Romania
• „Biblioteca afectiva”: mini-campanie de stringere de carti pentru o biblioteca personalizata si afectiva – scriitori romani ii daruiesc lui Ionut una dintre cartile lor cu autograf, iar criticii literari ii fac recomandari de lectura. Cartile recomandate de critici ii sint puse la dispozitie gratuit lui Ionut de Libraria Carturesti

 „Sint foarte incintat de ideea bibliotecii afective si de intilnirea cu Lucian Dan Teodorovici. Mereu am crezut ca e important sa adaug la tot ceea ce pot sa fac eu in sfera scrisului si un intreg tablou de oameni din acelasi domeniu care, mai aproape sau mai departe de gusturile mele, ma pot invata ceva”, a declarat cistigatorul.

Ionut Alexandru Radu Scurtu are 16 ani si este elev la Colegiul National „Calistrat Hogas” din Piatra-Neamt. A avut de mic o pasiune fata de literatura. Acum, scrie proza scurta, insa, pe viitor, marturiseste ca i-ar placea sa se dedice scenariului de film. Ionut a inscris in competitia „Romani pentru o lume” lucrarea „Riduri verzi pe obiectiv”, declarata cistigatoare, de un juriu format din Sorin Alexandrescu, Ioan Craciun, Lucian Grozea, Linda Maria Baros si Oana Boca Stanescu.

Concursul national „Tribut Valorilor Culturale Romanesti” reprezinta a treia etapa a campaniei nationale de responsabilitate sociala „Romani pentru o lume”, ce isi propune sa promoveze valorile nationale si sa incurajeze tanara generatie in a-si urma visul, indiferent de segmentul cultural in care activeaza. Competitia a avut loc in perioada 2 septembrie-28 noiembrie 2013, la ea putindu-se inscrie toate persoanele fizice, cetateni romani, rezidenti in Romania sau in alte tari care aveau, in momentul inscrierii, virsta maxima de 25 ani.

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu