characters characters

Greselile ajuta invatarea

27 iunie 2018    |   1262 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

greselile in invatare
Nimanui nu ii plac greselile, insa deseori greselile sunt cele care ne ajuta sa invatam mai bine. Studiile arata ca in unele situatii, invatarea este mai eficienta cand are loc procesul de incercare-eroare decat atunci cand cautam indicii care sa ne aduca raspunsul corect.

Citeste si alte materiale despre importanta greselilor in invatare:

Cum il imprietenesti pe copil cu greselile

Greselile sunt oportunitati de invatare


Astfel, greselile ajuta invatarea atunci cand raspunsul gresit este destul de aproape de cel corect. Un studiu recent arata ca atunci cand incercarea de a gasi informatia corecta este un “succes incomplet”, adica destul de aproape de raspunsul corect, invatam mai usor decat daca nu am facut greseli deloc. Dar daca raspunsul dat este foarte departe de cel corect, greseala nu mai are acelasi efect benefic asupra invatarii.


O echipa de cercetatori a realizat un studiu in care au inclus 32 de tineri care au trebuit sa invete cuvinte in spaniola, asemanatoare cu cele in engleza, al caror sens trebuiau mai intai sa il ghiceasca. Dupa ce ghiceau sensul cuvintelor, le era aratata si definitia acestora.


Rezultatele au aratat ca acele cuvinte spaniole cu un sens si o forma asemanatoare cuvintelor englezesti au fost invatate mai usor decat cuvintele spaniole cu forma asemanatoare, dar sens diferit.


Cum se traduc aceste rezultate in invatarea scolara?

Recomanda copilului tau sa isi testeze cunostintele doar dupa ce a recapitulat materia, nu inainte. Astfel, greselile pe care le vor face vor fi apropiate de raspunsurile corecte, iar invatarea va fi mai eficienta.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu