characters characters

Frica de examene – 5 sfaturi ale specialistilor Intuitext in educatie

15 octombrie 2018    |   804 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

frica de examene
Problema examenelor scolare este adesea insotita de problema stresului resimtit de elevi in fata marilor testari scolare. in acest context, specialistii Intuitext in educatie ofera o serie de sfaturi pentru a reduce aceasta anxietate si a creste sansele obtinerii unor rezultate multumitoare.

Cand vine vorba de examene, nivelul de stres poate creste in asemenea masura incat elevii nu isi mai pot aminti foarte bine ce au invatat. Pot aparea atacuri de panica, ganduri irationale legate de consecintele evaluarii, sentimentul de vinovatie, oboseala, iritabilitate, palpitatii sau un apetit scazut.

In acest context, specialistii Intuitext in educatie ofera cateva sfaturi pentru a reduce aceasta anxietate si a creste sansele obtinerii unor rezultate multumitoare.

Realizati un orar clar de studiu, cu impartirea egala a materiei.

Multi elevi se simt coplesiti de volumul mare de informatii pe care trebuie sa-l asimileze inaintea unui examen important, mai ales daca momentul inceperii pregatirii propriu-zise a fost amanat.

Solutia ar putea fi realizarea unui orar, care ii va ajuta pe elevi sa se organizeze si sa aiba o evidenta mai clara a materiei parcurse.

Cea mai buna metoda de invatare.

La un simplu search pe Google putem descoperi nenumarate metode de invatare. De la sublinierea cu diverse culori, la rezumate, repetarea zilnica a materiei sau „tehnica palatului memoriei“, internetul ofera solutii rapide si eficiente.

Totusi, specialistii Intuitext in educatie le recomanda elevilor sa testeze aceste metode inainte de examen, astfel incat in perioada de dinaintea acestei testari sa se pregateasca folosind exact acele tehnici care li se potrivesc. Nu exista o metoda unica, eficienta pentru toti elevii, asa ca aflarea celei potrivite fiecaruia dintre elevi este esentiala.

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu