characters characters

Ministerul Educatiei si Ambasada SUA anunta programul FLEX - Future Leaders Exchange Program

Liceenii romani pot studia gratuit la un liceu american pe parcursul anului scolar 2016-2017

06 octombrie 2015    |   1306 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

liceeniAmbasada Statelor Unite in Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice alaturi de American Councils for International Education invita liceenii romani sa participe la programul FLEX - Future Leaders Exchange Program. Programul de schimb educational FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a studia la un liceu american si de a locui impreuna cu o familie americana pe parcursul anului scolar 2016-2017. Participarea la programul FLEX este gratuita.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992. In cei 24 de ani de la infiintarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia si Asia Centrala. Programul presupune un an intreg de studiu pentru liceeni in SUA. Obiectivul programului este sa promoveze intellegerea reciproca intre Statele Unite si tarile din regiunile in care functioneaza programul FLEX. Liceenii vor invata mai multe despre Statele Unite si le vor vorbi  americanilor despre tarile lor de origine. In 2016-2017, aproximativ 800 de liceeni vor invata in S.U.A. in cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an impreuna cu o familie americana si va studia intr-un liceu american.

Cine finanteaza programul?

Acest program de burse este finantat in totalitate de catre Guvernul S.U.A. si administrat de Biroul pentru Relatii Culturale si Educationale - Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) din cadrul Departamentului de Stat. Programele ECA includ proiecte educationale si de training ce promoveaza legaturile personale, profesionale si institutionale intre cetateni si organizatii din S.U.A. si din alte tari.

Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  • au cetatenie romana
  • sunt nascuti intre 1 ianuarie 1999 si 15 iulie 2001
  • sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a
  • studiaza engleza in liceu
  • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza S.U.A. si nu au stat in S.U.A. mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.


Incurajam liceenii cu dizabilitati sa candideze la FLEX, infrastructura de recrutare si derulare a programului permitand evaluarea si plasarea acestora in conditii care raspund nevoilor specifice.


Elevii interesati sunt invitati sa-si depuna candidatura online, pana pe 16 octombrie 2015, la 
https://ais.americancouncils.org/flex.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Ambro, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu