characters characters

Fenomenul violentei in scoli in atentia MECTS

21 mai 2012    |   305 vizualizări

Referitor la fenomenul violentei in scoli, fenomen din ce in ce mai frecvent intalnit in ultima perioada, Biroul de Presa este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului este in contact permanent cu Inspectoratele Scolare Judetene si cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, atat in ceea ce priveste raportarea in timp real a cazurilor de violenta in scoli, cat si pentru a putea lua masurile necesare ce se impun in astfel de situatii. La nivelul structurilor descentralizate ale MECTS exista un set clar de proceduri care se aplica in momentul producerii unui eveniment de acest tip. Orice abatere de la aplicarea acestor proceduri va fi ferm sanctionata de catre MECTS.

Pentru prevenirea si combaterea fenomenului de violenta in scoli, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului are in vedere pentru anul scolar 2012 - 2013, promovarea la nivel guvernamental a „Programului national pentru combaterea violentei in scoli." Acest program se va desfasura in parteneriat cu Ministerul de  Interne si cu administratiile locale. De asemenea, MECTS este deschis oricaror propuneri tematice si mizeaza pe colaborarea cu organizatiile non-guvernamentale din domeniu, precum si cu alti actori sociali care doresc sa se implice activ in vederea reducerii si controlarii acestui fenomen.

Sursa: Edu.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu