characters characters

Evaluarea Nationala la clasa a II-a

De ce le e frica elevilor si cum sa-i ajutam

17 aprilie 2018    |   1237 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

evaluarea nationala la clasa a II-a
Cum se pot pregati elevii de astazi in mod eficient si placut pentru Evaluarea Nationala clasa a II-a?

Pregatirea de zi cu zi a elevilor constituie, in acelasi timp, si o pregatire pentru Testarea Nationala. Cunostintele, competentele si capacitatile dobandite de micii scolari pe parcursul primelor clase primare constituie „materia prima” pentru conceperea itemilor de evaluare din cadrul testarii.

Aplicarea la clasa a unor teste, in care itemii de evaluare sunt formulati dupa modelul celor de la Testarea Nationala, constituie o necesitate, deoarece s-a constatat ca, desi elevii au cunostinte temeinice, rezultatele obtinute in urma testarii nu au fost multumitoare din cauza ca elevii nu erau familiarizati cu tipurile de itemi administrati in cadrul testarii.

In acest sens, activitatea de „simulare” a Testarii Nationale, avand ca instrumente testele de Comunicare in limba romana si Matematica si explorarea mediului cuprinse in auxiliare didactice, precum cele ale Editurii Intuitext, devine o activitate indispensabila in aceasta perioada premergatoare testarii.

In ce masura ii ajuta, pe langa manual si caiete, produsele moderne de invatare, cum ar fi produsele educationale online?

O alta modalitate eficienta de pregatire a elevilor in vederea Testarii Nationale o constituie exersarea achizitiilor dobandite la clasa cu ajutorul produselor moderne de invatare, cum sunt produsele educationale online.

Platformele de invatare, cum este Scoala Intuitext, ofera o gama larga de modalitati de exersare si aprofundare a cunostintelor si capacitatilor, oferind un cadru placut de invatare prin joc. Deosebit de stimulative pentru elevi, prin intermediul animatiilor, jocurilor, experimentelor, curiozitatilor, acestea ii ajuta pe cei mici sa-si actualizeze notiunile insusite la clasa si le satisface placerea de a se juca in mediul digital.

De un real folos sunt testele propuse de platforma de invatare Scoala Intuitext, careofera posibilitati multiple de verificare a cunostintelor, oferind feedback imediat si astfel elevul afla ce progrese a facut si unde trebuie sa mai exerseze.

Citeste continuarea interviului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu