characters characters

Este matematica predata in scoala prea grea? Trei raspunsuri si comparatii cu ce invata elevii din China, Anglia si Germania

06 februarie 2013    |   518 vizualizări
Matematica este disciplina care ridica probleme celor mai multi elevi, fie ca sunt in invatamantul gimnazial, fie liceal. "Nu cred ca nivelul de dificultate este ridicat, ci ca lipseste componenta aplicativa si legarea matematicii cu viata", a declarat pentru HotNews.ro Mircea Miclea, psiholog si fost ministru al Educatiei. Potrivit acestuia, "matematica este unul dintre asseturile scolii din Romania. Matematica ne-a adus unde suntem in industria de IT". De cealalta parte, Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic national de matematica, sustine ca "modalitatea de transmitere a informatiilor trebuie modificata".

Articol complet: HotNews.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Alexandra Oprea    10.02.2013 - 09:29
    Matematica nu este grea.Daca luam in consideratie faptul ca profesorul de matematica nu isi face treaba la catedra, nu respecta etapele firesti desfasurarii lectiei si acorda 2-4 minute pentru comunicarea cunostintelor, lasand munca sa in grija parintilor si preparatorilor particulari ATUNCI DA,MATEMATICA E GREA.
    De ce generatiile trecute excelau la matematica?Pentru ca au avut sansa unor profesori daruiti nu doar comercianti cu banii parintilor.