characters characters

Elevii romani au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

17 iulie 2012    |   313 vizualizări
Lotul olimpic de informatica al Romaniei, participant la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, desfasurata in intervalul 7 - 13 iulie, in localitatea maghiara Tata, a obtinut patru medalii (doua de aur si doua de argint). Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Budau si Vlad Alexandru Gavrila, ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti si medaliati la editiile precedente cu argint, respectiv bronz. De altfel, Adrian Budau s-a clasat pe primul loc in acest concurs cu un total de 570 de puncte.

Andrei Purice, elev la Colegiul National „Ion Luca Caragiale" din Ploiesti, si Serban Stan Andrei (Liceul International de Informatica din Bucuresti) au intrat in posesia medaliilor de argint. Intr-un clasament neoficial realizat dupa medaliile obtinute, Romania a ocupat prima pozitie.
Au fost prezenti 45 de concurenti din 12 tari: Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia, Germania, Elvetia, Olanda, Bulgaria, Israel si Romania. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie in concurs o echipa formata din maximum 4 elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu