characters characters

Educatia 2.0 - cea mai importanta revolutie din istoria omenirii

06 martie 2012    |   1159 vizualizări
In ultimii ani au fost lansate mai multe platforme online ce isi propun sa transforme viata studentilor din intreaga lume, oferindu-le acestora sansa unei educatii de cea mai buna calitate cu cost minim. UNESCO estimeaza ca in urmatorii 30 de ani vor avea parte de educatie superioara mai multe persoane decat in toata istoria omenirii.  

Khan Academy
Khan Academy  este o platforma infiintata de Salman Khan, unul din pionierii educatiei online. Academia online ofera peste 3.000 de videoclipuri educationale, pe teme ce variaza de la matematica si fizica la istorie si medicina.

Udacity, initiativa unui profesor de la Stanford
Udacity reprezinta cea mai noua incercare de a face educatia de calitate accesibila tuturor.  Proiectul a inceput atunci cand Sebastian Thrun, un profesor de la Universitatea Stanford, a decis sa predea nu doar studentilor sai cursul „Introducere in Inteligenta Artificiala”, ci tuturor celor interesati, in mod gratuit online.

Coursera, MITx si alte initiative noi
Exemplul lui Thrun a fost urmat de alti colegi ai sai de la Stanford, care ofera mai multe cursuri din domeniul informaticii pe o noua platforma, Coursera, pe care vor fi disponibile in scurt timp si cursuri din alte domenii.
Specialistii universitatii MIT au lansat platforma MITx , in cadrul careia urmeaza sa predea gratuit. Pentru primul curs, ce are ca tema circuitele electronice, au inceput deja inscrierile, perioada de studiu fiind 5 martie - 8 iunie 2012.  Alte universitati de prestigiu, precum Harvard sau Yale, au urmat modelul celor de la MIT, astazi fiind disponibile zeci de cursuri oferite de cele mai renumite universitati (toate se regasesc pe site-ul Academic Earth).

Articol complet: Descopera.ro


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu