characters characters

Drumul pana la scoala al copiilor din alte tari

10 septembrie 2015    |   399 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Drumul pana la scoala nu arata la fel pentru toti copiii din lume. Pentru unii dintre ei, drumul catre educatie trece prin zone periculoase sau obstacole greu de imaginat.

Filipine

In Filipine, intr-un sat izolat, copiii traverseaza un rau folosind camere de cauciuc umflate. Comunitatea locala a facut eforturi pentru a convinge autoritatile sa construiasca un pod care sa permita copiiilor sa traverseze raul mai usor si mai sigur.

copii in Filipine

copii in Filipine

Sursa foto: NBCNews.com

Sumatra, Indonezia

Elevii dintr-un sat din (Batu busuk), din Sumatra, Indonezia, sunt nevoiti sa traverseze un rau mergand pe sarma aflata la 10 metri inaltime, dupa ce podul suspendat a fost distrus de ploile puternice.

copii in Sumatra, Indonezia
copii in Sumatra, Indonezia

Sursa foto: DailyMail.com


Java, Indonezia

Tot in Indonezia, in Java, copiii aleg sa mearga la scoala strabatand un apeduct, desi nu este construit pentru a permite acest lucru. Copiii aleg aceasta ruta pentru ca este mai scurta, in caz contrar fiind nevoiti sa mearga pe jos peste 6 kilometri.

copil pe bicicleta in Indonezia, Java

copil pe apeduct in Indonezia

Sursa foto: DailyMail.co.uk


Columbia


Copiii care locuiesc intr-o zona izolata, la 65 de kilometri de capitala, sunt nevoiti sa traverseze o vale cu ajutorul unui cablu de otel de 800 metri, la o inaltime de 400 metri, deasupra raului Rio Negro. Fetita din imagine, fotografiata de Christoph Otto traverseaza valea transportandu-l si pe fratele ei mai mic, de 5 ani, intr-un sac. „Calatoria” dureaza un minut si nu este lipsita de accidente. Localnicii se ranesc frecvent folosind acest mod de transport, iar in zilele cu ploaie, cablul este prea alunecos pentru a putea fi folosit.

fetita traversand o vale pe cablu de otel

Sursa foto: TheGuardian.com


Poti vedea mai multe imagini si povesti ale copiilor care merg la scoala in conditii extreme aici


Sursa: AmusingPlanet.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu