characters characters

Doua medalii de aur si doua medalii de argint la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori

30 iunie 2014    |   227 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.


Elevii romani participanti la a VIII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru Juniori au cucerit doua medalii de aur si doua medalii de argint.
Datorita acestui rezultat, echipa Romaniei a ocupat locul I in clasamentul pe natiuni.

Medaliile de aur au fost obtinute de Livia Magureanu (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Costin Andrei Oncescu (Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung Muscel, judetul Arges), triplu laureat la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, de aceasta data cu punctaj maxim. Prezenta tarii noastre a marcat o premiera: Livia Magureanu este prima eleva din Romania care a intrat in posesia unei medalii de aur la aceasta competitie.

Palmaresul a fost completat de Bogdan Cretu (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Alex Tatomir (Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila). Toti componentii lotului Romaniei sunt elevi in clasa a VIII-a.

Competitia s-a desfasurat la Belgrad, in perioada 23-27 iunie, si a reunit 37 de concurenti din 8 tari. Olimpicii romani revin in tara sambata, 27 iunie, ora 15:25 (ora aterizarii aeronavei), pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu