characters characters

Din minunata galerie a povestilor Cu drag, profesorului meu!

21 ianuarie 2013    |   467 vizualizări
Campania Cu drag, profesorului meu! s-a lansat.

Multe povesti si mesaje s-au adunat, motiv pentru care va multumim ca ati spus “da” campaniei. O initiativa creata cu mult suflet pentru profesorii de ieri si de astazi.

Vrem sa va spunem ca fiecare mesaj pe care voi ni l-ati trimis a fost citit. Pretuit!

 “E model de daruire pana la epuizare, de creativitate si spontaneitate (din povestea dedicata doamnei Monica Stancu)”, “o sa-i fiu mereu recunoscatoare pentru educatia care mi-a dat-o.”  (doamnei invatatoare Tega Gabriela), “omul, invatatorul care m-a calauzit in viata si datorita caruia mostenesc si azi dragostea pentru matematica si istorie.” (extras din textul adresat domnului Janica Iliescu) sunt doar cateva din emotionantele povesti care au evidentiat profesori model, dar si oameni minunati.

Un cadru didactic deosebit aduce multe zambete in viata copiilor: “dumneavoastra faceti ca ştiinţele şi intreg universul sa coboare la noi in clasa. Fiecare "Buna dimineaţa copii!" aduce o zi speciala pentru ca sunteţi o doamna invaţatoare speciala” (cuvinte pentru doamna invatatoare Curca Elene Lacramioara).

Timpul poate sa nu fie un adversar, ci un real prieten al recunostintei, marturie sta povestea dedicata doamnei Vrinceanu Domnica: “Cele 10 generaţii de elevi va mulţumesc pentru pasiunea cu care v-aţi facut datoria faţa de toate generaţiile de elevi pe care le-aţi pastorit cu drag şi daruire.”

Aceasta campanie v-a provocat si…  uneori cuvintele nu au fost destule: “o profesoara pentru care nu exista suficiente cuvinte in limba romana, spre a-i multumi pentru pasiune, devotament si profesionalism. A lasat in urma oameni la a caror dezvoltare profesionala si personala a contribuit enorm. Desi nu mai este printre noi, continua sa traiasca prin toti cei carora le-a fost dascal si i-a invatat cu drag limba si literatura romana (poveste din galeria profesoare Maria Dincu (Gherghisan) sau ”imi e greu sa imi aleg cuvintele pentru a descrie si a multumi unui om minunat. Poate ca nici nu am astfel de cuvinte in vocabularul meu" (text destinat doamnei Mihaela Manolache).

Acesta este, insa, doar inceputul. Va invitam sa dedicati, in continuare, scurte texte, create in stil propriu, unor profesori extraordinari. Merita!

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • elena smeria
    elena smeria    22.01.2013 - 16:53
    Cred ca cele mai nobile si puternice sentimente se nasc in grupul claselor primare, insa ele sunt evocate la varste mai mari, chiar la maturitate. As vrea si eu sa-i pot multumi celei care mi-a purtat primii pasi in scoala si mi-a insuflat dorinta de a-i urma profesia, invatatoarei mele Ana Craiu. Dar fiindca n-o mai pot face, ii aduc vesnica recunostinta. S-a stins de tanara cu multi ani in urma, insa eu n-am uitat-o si n-o voi uita niciodata. Iar cand solfegiez melodiile pentru elevii mei, in mintea mea apare icoana ei, pentru ca m-a invatat temeinic acest secret.