characters characters

Dezvoltarea autocontrolului la copii duce la rezultate scolare mai bune

26 noiembrie 2014    |   420 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

copii la joaca
Un program educational care ii invata pe copii in timpul gradinitei sa evite lucrurile care le pot distrage atentia, sa pastreze in minte informatia de care au nevoie pe termen scurt si sa isi controleze comportamentul contribuie la rezultate mai bune atat la gradinita, cat si mai tarziu.


Efectele programului au fost mai evidente in cadrul scolilor din zone defavorizate economic. Deoarece copiii din familii sarace risca sa aiba deficite in invatare, aceste concluzii sunt importante pentru reducerea acestui risc.


Studiul a fost realizat de Universitatea Steinhardt din New York. Programul educational care a facut subiectul acestui studiu se numeste Tools of the Mind si combina alfabetizarea, matematica si stiinta cu activitati de joaca prin care copiii sa isi exerseze capacitatea de autocontrol, interactionand cu ceilalti colegi.


La studiu au participat 759 de copii din 29 de institutii. Cercetarea a durat 2 ani, pe parcursul carora rezultatele copiilor participanti la programul Tools of the Mind au fost comparate cu rezultatele copiilor educati dupa un curriculum obisnuit. Rezultatele au aratat ca prescolarii din programul Tools of the Mind aveau rezultate mai bune la matematica, citire si teste de vocabular decat ceilalti copii, iar evolutia ascendenta a copiilor s-a pastrat si in primul an de scoala.


Abilitatea de a controla impulsurile, comportamentul si emotiile este esentiala si se construieste din copilarie, asigurand succesul copiilor atat in ceea ce priveste invatarea, cat si in ceea ce priveste abilitatile de viata” au declarat cercetatorii.


Cercetatorii au atras atentia asupra faptului ca programul poate fi pus in practica fara cheltuieli suplimentare, detaliu important pentru scolile din zonele defavorizate financiar.


Sursa: MedicalExpress.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/nhks/7987132801

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu