characters characters

De ce este bine ca scolile sa aiba programe de identificare a tulburarilor alimentare in randul elevilor

14 august 2014    |   333 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/joelmontes/479425289


Tulburarile de comportament alimentar (precum anorexia sau bulimia) sunt diagnosticate tarziu si nu toate persoanele afectate de aceste probleme ajung sa beneficieze de tratament.


Pentru ca aceste probleme apar in adolescenta, cercetatorii de la spitalul Pediatric din Boston sugereaza ca este mai eficient ca in scoli sa fie organizate programe de identificare a tulburarilor alimentare in randul elevilor.


Acestia au demonstrat ca astfel de programe ar reduce costurile care sunt implicate de tratamentul adolescentilor cu probleme de comportament alimentar. “Aceste screening-uri din scoli sunt o metoda putin costisitoare pentru a mentine sanatatea tinerilor. Diagnosticul timpuriu inseamna inceperea unui tratament, ceea ce duce la o recuperare mai rapida si mai putine efecte negative asupra organismului copiilor”, sustin cercetatorii din Boston.



“Multe cazuri raman nedetectate ani de zile. Acest lucru se intampla probabil pentru ca exista stereotipul adolescentei tipice care sufera de o tulburare de comportament alimentare: alba, slaba si provenind dintr-o familie bogata. In realitate, tulburarile alimentare afecteaza tinerii de orice varsta, indiferent de culoarea pielii, religie sau etnie. Tulburarile alimentare includ: anorexia nervoasa, bulimia nervoasa, tulburarea de binge-eating si sunt mai frecvente in randul copiilor cu venituri sociale mai scazute, minoritatilor, persoanelor supraponderale si deseori in randul baietilor”, au mai adaugat specialistii.


Sursa: BostonMagazine.com

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu